Новини
10 Червня 2020
1 122

Польський нафтогазовий концерн PGNiG інвестує $1 мільярд в альтернативну енергетику

Компанія може стати одним із провідних виробників енергії з поновлюваних джерел в країні

Польський нафтогазовий концерн PGNiG має намір витратити до 4 млрд злотих ($1 млрд) на створення сегмента відновлюваних джерел енергії (ВДЕ), про це йдеться у повідомленні компанії.

Зазначається, що PGNiG пообіцяла представити оновлену стратегію до кінця року. “Однією з нових стратегічних ініціатив стане створення сегмента ВДЕ”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначив голова правління PGNiG Єжи Квечінскій, протягом останніх тижнів компанія показувала, як має намір здійснити зрушення в бік “зеленої” енергії, представляючи плани, що пов’язані з виробництвом і використанням водню та біометану.

“Сьогодні ми ще більше розкриваємо наші плани, показуючи, як важливо буде відводити місце поновлюваних джерел енергії в оновленій стратегії групи”, – зазначив він.

На його думку, ВДЕ дозволять не тільки підвищити вартість компанії, збільшити та стабілізувати її доходи, але й сприяють перетворенню в економіку з низьким рівнем викидів. “У кінцевому підсумку це допоможе групі досягти генеруючої потужності до 900 МВт, що зробить PGNiG одним із провідних виробників енергії з поновлюваних джерел у Польщі”, – йдеться у повідомленні.

Своєю чергою віцепрезидент правління PGNiG Development Аркадіуш Секшіньскій пояснив, що у будівництві та розвитку сегмента ВДЕ компанію найбільше цікавлять вітроенергетичні й фотоелектричні проєкти (сонячні панелі).

“Ці технології пропонують найбільший інвестиційний потенціал. З огляду на наші інвестиційні можливості, найбільш привабливими для нас є проєкти, які вже існують або знаходяться на дуже просунутій стадії розробки. Таких проєктів на ринку досить”, – наголосив він.

Віцепрезидент правління PGNiG з питань фінансів Пшемислав Вацлавський заявив, що компанія має намір як купувати наявні, так і створювати нові потужності вироблення енергії з відновлюваних джерел. “Ми досліджуватимемо ринок ВДЕ і шукатимемо інвестиції, які забезпечать нам адекватну норму прибутку та стабільний грошовий потік. Ми будемо запускати нові ініціативи, а також купувати наявні проєкти на ринку”, – наголосив він.

Раніше Investory News писали, що з 2014 року Україна отримала €3,3 млрд інвестицій у сферу відновлюваної енергетики, проте щоб виконати Енергетичну стратегію України, до 2035 року потрібно залучити ще €30 млрд.

Крім того минулого року в Україні спостерігався бум інвестицій у відновлювальну енергетику.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram