Новини
14 Травня 2021
795

Польська PGNiG отримає контроль у компанії групи “ЕРУ” для спільного видобування вуглеводнів на Львівщині

Розвідка газу розпочнеться у першій половині поточного року 

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив польській PGNiG SA придбати понад 50% у ТОВ “Карпатигазвидобування”, що належить українській групі компаній “Енергетичні ресурси України” ( “ЕРУ”), пише Інтерфакс-Україна.

Відповідна концентрація узгоджена комітетом 13 травня.

“Карпатигазвидобування” (раніше — “Карпатська індустріальна група 2014”) володіє спеціальним дозволом на Біблівську нафтогазову площу (Львівська обл.).

В грудні 2019 року PGNiG SA та українська група компаній “ЕРУ” підписали угоду про розвідку і видобуток природного газу у Львівській області. Угода передбачає буріння на початковому етапі розвідувальної свердловини глибиною до 2,5 тис. м, проведення заходів з проєктування розташування інших свердловин.

Початок розвідки газу в Україні PGNIG заявила на першу половину 2021 року.

“Енергетичні ресурси України” — група компаній з іноземними інвестиціями, що спеціалізується на реалізації проєктів в українській енергетиці. Група “ЕРУ” належить Ярославу Мудрому і Дейл Перрі.

PGNiG — найбільша нафтогазова компанія Польщі, що займається розробкою газових і нафтових родовищ, видобутком, зберіганням і транспортуванням енергоносіїв, а також будівництвом і розвитком нафтогазової транспортної мережі, експортом та імпортом газу.

Як писали раніше Investory News, оператор газосховищ України та Українська енергетична біржа (УЕБ) провели перші операції з купівлі-продажу газу в ПСГ за новим алгоритмом через електронну платформу біржі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram