Новини
2 Червня 2022
484

Польща припиняє виплату допомоги українським біженцям

Пільги збережуться лише для деяких категорій

Фото: Omar Marques/ Getty Images

З 1 липня польський уряд готується припинити виплачувати допомогу обсягом 40 злотих на день (близько 300 грн) на харчування та проживання біженців з України, повідомив заступник глави МВС і представник уряду у справах біженців Павло Боссернакер в ефірі TVP Info, пише Rzeczpospolita.

“Ми переконані, що багато людей в Польщі здатні стати незалежними та адаптуватися”, — сказав він.

Боссернакер зауважив, що будуть і винятки. Для деяких категорій, наприклад, людей з інвалідністю, вагітних або багатодітних пільги збережуться.

Уряд у спеціальному акті про допомогу біженцям з України спочатку гарантував пільги на перші 60 днів. Місяць тому термін продовжили ще на 60 днів.

“Ми надаємо величезні соціальні виплати — від 300 злотих на кожного дорослого та 500 злотих на кожну дитину та інші суми, що випливають із соціальних допомог.

Ми бачимо, що чимало українців шукають роботу, знаходять її та справляються. Ми хочемо стимулювати інших до активності. Чотири місяці повного захисту— це, на наш погляд, достатній термін”, — заявив журналістам на умовах анонімності високопоставлений політик з консервативної партії “Право і справедливість”.

Нагадаємо, що Польща скасувала більшість пільг на проїзд для українців. Нововведення діє з 1 червня з деякими винятками.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram