Новини
11 Жовтня 2021
674

Покупка на спаді: Goldman Sachs і JPMorgan радять купувати падаючі акції

Фондовий ринок продовжить зростати в міру того, як інвестори будуть впевнені у тимчасовості інфляції

Фото: CNN

Аналітики Goldman Sachs і JPMorgan очікують відновлення фондових ринків після недавнього спаду і вважають, що зараз саме час скористатися стратегією “buy the dip” (покупка на спаді), пише Bloomberg з посиланням на огляди банків.

“Не дивлячись на короткострокову невизначеність, ми очікуємо, що фондовий ринок продовжить зростати в міру того, як зростатиме впевненість інвесторів у тому, що нинішні темпи інфляції тимчасові”, — написали в записці для клієнтів стратеги Goldman Sachs. Аналогічну думку висловили експерти JPMorgan, зазначивши, що поточні побоювання стагфляції почнуть вщухати.

Індекс S&P 500 обвалився на 5% з початку вересня, що стало першою корекцією такого масштабу з другої половини жовтня 2020 року, коли індекс впав на 7,5%.

Причиною обвалу стало занепокоєння інвесторів про те, що відновлення економіки після пандемії вже пройшло свій пік. Водночас проблеми з ланцюгами постачання й уповільнення темпів зростання Китаю викликали сумніви в можливості подальшого зростання після тривалого ралі на фондовому ринку. На фоні зростання інфляції це викликало побоювання, що економіка увійде в стагфляцію, коли висока інфляція супроводжується слабким економічним зростанням.

Більшість професійних учасників ринку вважає високою ймовірність стагфляції, показало опитування Deutsche Bank. Також більшість з опитаних очікують ще одного 5%-вого зниження до кінця року.

У Goldman Sachs і JPMorgan з цим не згодні. “Ми вважаємо, що поточний спад є гарною можливістю для покупки — так само як це зазвичай було в минулому при відкатах на 5%”, — написали в Goldman Sachs.

Раніше викуповувати акції на спаді інвесторам порадили експерти британського Barclays. У банку зазначили, що побоювання подальшого зростання інфляції та закінчення циклу відновлення економіки призведуть до зростання волатильності на ринках. Всупереч цьому, аналітики як і раніше вважають акції більш привабливими, ніж облігації, і рекомендують інвесторам використовувати стратегію “buy the dip”.

Раніше Investory News писали про найнезвичніші акції на фондовому ринку. Читайте за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram