Драйв
27 Вересня 2019
1 245

Покоління Z: Що для них важливо?

Goldman Sachs провів велике дослідження покоління Z. Вони за легалайз, ШІ, а інфлюенсери їх взагалі не хвилюють

Фото: Depositphotos

Аналітики інвестиційного банку Goldman Sachs провели міжнародне дослідження покоління Z (понад 1,8 тис. опитаних) і з’ясували їхні погляди на життя. Зокрема, з питань легалізації марихуани та екології вони висловили єдину думку.

В опитуванні брали участь 1,8 тис. молодих людей по всьому світу. Експерти Goldman Sachs виділили кілька ключових моментів у світогляді представників покоління Z. Наприклад, в ході дослідження з’ясувалося, що в питанні вибору одягу, взуття, техніки та ін. Покоління Z більше орієнтується на бренд (41%), ніж на сам продукт (26%). При цьому тільки 4% зазначили, що керуються думкою інфлюенсерів (агенти впливу в соціальних мережах).

Стосовно подорожей, тільки третина респондентів заявила, що вважає за краще орендувати квартири на Airbnb. Більша частина опитаних вибрала відпочинок в готелях або хостелах. На питання про те, без чого вони не відчувають себе собою, респонденти відповіли: без 8-годинного сну (36%), кофеїну (14%), щоденного заняття спортом (15%).

85% респондентів висловилися за легалізацію марихуани в медичних цілях, і майже половина (48%) хоче, щоб її узаконили для рекреаційного використання.

У питанні екології студенти також висловили консолідовану думку: 83% виступають за вуглецевий податок.

Також молоді люди виділили три вирішальні чинники, які впливають на вибір місця роботи: повсякденні обов’язки (98%), робочий колектив (96%), можливості зростання (96%). Менш популярними виявилися такі чинники, як весела атмосфера (58%), свобода від дрес-коду (32%), розмір компанії (29%). Дві третини опитаних вважають за краще проводити вільний від роботи час з друзями та батьками. Але 17% не хочуть нікого бачити після трудового/навчального дня.

Опитування показало, що за межами США молоді люди більш позитивно дивляться на американську економіку, ніж самі громадяни країни: 55% студентів з інших країн впевнені, що економіка США покращиться. Серед американців нарахували тільки 34% таких оптимістів.

На думку опитаних, в найближчі 10 років найбільший вплив на життя зроблять штучний інтелект (41%), кліматичні зміни (31%), брак ресурсів (9%) і кіберзлочинність (6%).

За матеріалами Goldman Sachs, Business Insider, Inc.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram