Новини
17 Березня 2020
646

Погані справи: Американський фондовий ринок знову в мінусі

Кючові індекси знизилися на 12-13%, попри зусилля уряду та ФРС підтримати економіку 

Американський фондовий ринок у понеділок, 16 березня, пережив найгірший день з часів “чорного понеділка” 1987 року. Ключові індекси за підсумками дня знизилися на 12-13%, попри зусилля уряду та ФРС підтримати економіку на фоні спалаху коронавірусу, повідомляє CNBC.

Індекс S&P 500 втратив майже 12%, а Dow Jones – 13% після заяви президента США Дональда Трампа про можливість настання рецесії в країні. Також він висловив думку, що спалах захворювання триватиме до липня або серпня або “може бути й довшим”. У результаті ринок акцій США закрився падінням, Dow Jones знизився на 12,93%.

Водночас із падінням на фондових ринках обвалилися й котирування нафти – марка Brent знизилася до менш як 30 $/барель, це найнижчий показник за останні чотири роки. Зранку 17 березня цей сорт нафти коштував менш як 31 $/барель.

Як зазначає CNBC, такий обвал історично означає, що інвестори заклали в оцінку компаній не тільки рецесію в США, але й щось гірше. “Найжахливіше, що ви ніколи не переживали сценарій, при якому ви закриваєте цілу економіку”, – заявив Сті Чіворн, менеджер Federated Investors, повідомляє Bloomberg.

Крім того обвалення на ринку США коштувало 20 найбагатшим мільярдерам планети $68 млрд. За інформацією Forbes, найбільше постраждали глава Facebook Марк Цукерберг (-$8,8 млрд, статки – $54,3 млрд), екс-гендиректор Microsoft Стів Балмер  (-$6,9 млрд, статки – $ 51,2 млрд) і засновник Oracle Ларрі Елісон (-$6 млрд, статки – $54,5 млрд).

Всього за останній місяць статки найбагатших людей світу скоротилися майже на $300 млрд. “Найбільше за місяць втратив власник LVMH Бернар Арно, статки бізнесмена з 13 лютого стали меншими на $29,6 млрд. До речі, його холдинг оголосив про те, що робитиме безкоштовний антисептик для рук на своїх парфумерних фабриках”, – зазначає видання.

Тим часом четвертий тиждень поспіль продовжують активно знижуватися й акції українських компаній. Так, Національний індекс цін WIG-Ukraine на Варшавській фондовій біржі з 6 по 13 березня досяг позначки 11,1%, втративши 38,47 п., до 307,48 п.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram