Новини
23 Березня 2020
693

Погані результати: Постачання смартфонів у світі знизилося на 38%

Це найбільше падіння ринку за всю його історію

Минулого місяця постачання смартфонів у світі знизилося на 38% (з 99,2 млн до 61,8 млн у штучному вираженні) у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. Це найбільше падіння ринку за всю його історію, про це йдеться у звіті компанії  Strategy Analytics.

“Зниження попиту відчувалося в усьому світі, особливо в Азії, де раніше всіх почався спалах нового коронавірусу. Люди або не хотіли, або не могли відвідувати магазини, на додачу деяким компаніям довелося тимчасово припинити виробництво своєї продукції після випадків зараження працівників”, – зазначили у компанії.

І додали, що падіння відбулося у всіх цінових категоріях, не лише серед преміальних моделей. Як зазначила аналітик компанії Лінда Суї, ситуація поточного місяця може бути ще гіршою. “Коронавірус досяг Європи та Північної Америки, що призвело до введення карантину в 35 країнах. Схоже, Китай потихеньку приходить до тями, але індустрія смартфонів може зіткнутися з серйозними наслідками, принаймні, доти, доки пандемія бушуватиме”, – наголосила вона.

Тим часом думки аналітиків щодо того, як довго коронавірус розхитуватиме світову економіку розійшлися. Так, дехто пророкує ще два роки боротьби з епідемією, інші – нормалізацію економічної активності вже у 2020 році.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram