Новини
24 Березня 2022
558

Подоляк: росія намагається перевести війну в Україні у частково “затяжну фазу”

Країна-агресор хоче скоротити всі види втрат та спробувати максимально “зачистити” свої тили

Російська Федерація через надто високі втрати й відсутність будь-якого значущого просування в усіх напрямках намагається перевести війну в Україну в частково “затяжну фазу”.

Росія хоче скоротити всі види втрат та спробувати максимально “зачистити” свої тили від нелояльних елементів (майже 90-95% мирних жителів), написав в Telegram радник глави Офісу президента, член української делегації на переговорах із рф Михайло Подоляк.

“…керівництво рф намагається використати іншу тактику. Щоб різко знизити кількість втрат до прийнятного (з пропагандистської точки зору) рівня. І не отримувати кілька сотень загиблих щодня, зокрема командирів вищої та середньої ланки”, — пояснив Подоляк.

За його словами, російська сторона намагається запровадити у свою військову тактику нові обов’язкові елементи.

“Відбувається частковий окоп росіян на зайнятих рубежах, а також концентрація сил та засобів руйнування навколо наших великих міст для створення у них навмисних багатотисячних гуманітарних катастроф”, — додав радник очільника ОП.

“Тактика абсолютно людоїдська і має чіткі юридичні визначення в міжнародному праві в розділі військових злочинів та злочинів проти людяності”, — додав Подоляк.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram