Новини
28 Червня 2019
863

Поділили авто: Volkswagen запустив каршеринг

Один з лідерів німецького автобудівництва запустив у Берліні каршеринг електромобілів

27 червня автомобільна корпорація Volkswagen AG запустила власну програму каршеринга WeShare в Берліні. Про це повідомляє прес-служба корпорації.

Для сервісу пропонуються 1500 електромобілів e-Golf. На початку наступного року Volkswagen планує приєднати до цієї програми ще 500 автомобілів e-up! і перші авто нового повністю електричного ID.3 Volkswagen після його презентації у середині 2020 року.

Спочатку зона обслуговування WeShare охоплюватиме  центр міста і місцевість за міською залізничною кільцевою лінією – це 150 кв. км. Згодом із розширенням автопарку буде розширюватися і область покриття.

Стартовий тариф складає 19 центів за хвилину. Реєстрація та аеропортові збори будуть скасовані. Починаючи з вересня, тарифи у трьох категоріях будуть пропонуватися за середньою ціною 29 центів/хвилина.

У Volkswagen відзначають, що WeShare – це “плаваюча” система без пунктів прокату, вона управляється цифровими технологіями через спеціальний додаток.

“Ось один з моїх 1500 автомобілів, які я маю тут в Берліні”, – каже 24-річна дівчина з посмішкою, кладе сумку в багажник і додає: “Це практична річ щодо спільного використання автомобілів: мої автомобілі припарковані по всьому місту, як тут у районі Мітте Берліна, і ніколи не бувають далеко від мого поточного місця розташування”, – розповідає Ванесса Петре Линбенчук. Дівчина стала однією з 2500 користувачів, які випробували сервіс у тестовому режимі. Експеримент тривав два місяці  зібрав купу позитиних відгуків.

Компанія планує в 2020 році запустити програму WeShare ще в декількох містах. Спочатку в Празі, спільно зі Škoda, а потім в Гамбурзі.

“З WeShare ми адаптували carsharing відповідно до потреб користувачів: простота при 100-відсотковому використанні електроенергії на екологічно чистій енергії”, – сказав член ради директорів Volkswagen по цифровим автомобілів і послуг Крістіан Сенгер.

Нагадаємо, що Volkswagen інвестує у виробництво “супер-акумуляторів” для електрокарів, а збитки Volkswagen від “Дизельгейт” склали €30 млрд.

Також у квітні ЄК звинуватила BMW, Daimler та Volkswagen у змові.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram