Новини
13 Листопада 2020
945

Податковий резидент: Греція вирішила заробити на пандемії

З країни за останні роки виїхало дуже багато високоосвічених і талановитих людей

Влада Греції придумала спосіб поправити стан власної економіки та заробити на пандемії коронавірусу, через яку працівники по всьому світу переходять на віддаленку. Йдеться про податкову знижку в розмірі 50% на дохід для тих, хто переїде і стане податковим резидентом, повідомляє CNBC.

Радник прем’єр-міністра з фінансових питань Алекс Пателіс пояснив, що працівники, яких він назвав “цифровими мігрантами”, можуть переїхати самі по собі або ж їм запропонують перевестися компанії. Термін знижки становить до семи років, скористатися пропозицією можна буде тільки у 2021 р.

Резидентство є обов’язковою умовою, але тільки в тому випадку, якщо за останні вісім років одержувач пільги не був резидентом протягом семи з них. А ось будь-яких обмежень на дохід або сферу зайнятості не передбачено.

Законопроект передбачається прийняти до кінця поточного року. З його допомогою влада хоче не тільки залучити фахівців, але й повернути хоча б деяких з тих 800 тис. греків, які на фоні багаторічної боргової кризи покинули країну.

Греція за останні роки пережила найсильніший “витік мізків” у Євросоюзі, проте в останні два роки її економіка почала зростати. Пандемія зупинила цей процес. Єврокомісія очікує, що в поточному році Греція втратить 9% ВВП, а рівень безробіття досягне 18%, що більше, ніж у будь-якого іншого члена єврозони.

Раніше країни ЄС досягли попередньої угоди про довгостроковий бюджет. Очікується, що план відновлення економіки збільшить витрати до безпрецедентних €1,8 трлн. З них €500 млрд підуть на безоплатні гранти, ще €250 млрд — на кредити найбільш постраждалим країнам.

Як писали раніше Investory News, наприкінці минулого року Греція вперше в історії розмістила тримісячні державні облігації з негативною дохідністю. Країна приєдналася до держав, яким інвестори фактично платять за право дати їм у борг.

Нагадаємо, німецька компанія Volkswagen разом з урядом Греції оголосили про спільний проект з організації на острові Астипалея вуглецево-нейтральної транспортної системи. Весь транспорт на острові повинен стати електричним.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram