Новини
15 Лютого 2022
554

Податкові органи Великої Британії вперше вилучили NFT

Уряди багатьох країн починають активно приділяти увагу криптовалютам

Управління з податкових та митних зборів Її Величності (HMRC) вперше конфіскувало три унікальні токени (NFT), повідомляє BBC News. Токени були вилучені в межах справи про шахрайство на суму £1,4 млн (приблизно $1,9 млн). Під час розслідування було заарештовано трьох людей. Також влада вилучила криптоактиви на суму £5 тис. (близько $6,7 тис.).

За словами заступника директора HMRC з економічних злочинів Ніка Шарпа, відомство “постійно адаптується до нових технологій, щоб не відставати від того, як злочинці та ухильники намагаються приховати свої активи”.

Він розповів, що цей інцидент “слугує попередженням для всіх, хто думає, що може використовувати криптоактиви для приховування грошей від HMRC”. HMRC використовувала судовий ордер, щоб запобігти подальшому продажу NFT.

Передбачається, що в шахрайській схемі брало участь 250 підставних компаній, а троє підозрюваних використовували безліч різних засобів, щоб приховати свою діяльність від HMRC, починаючи з підроблених адрес, передплачених телефонів, і закінчуючи вкраденими особами та VPN. Сьогодні індустрія NFT оцінюється приблизно в $16 млрд, тому уряди багатьох країн починають активно приділяти увагу криптовалютам.

У лютому Chainalysis з’ясувала, що у четвертому кварталі 2021 року сума незаконно отриманих через NFT грошових коштів становила $1,4 млн. Ця сума більш ніж утричі вища за показник першого кварталу — $415,8 тис.

У звіті зазначається, що на фоні загального обсягу відмитих через криптовалюти коштів — $8,6 млрд у 2021 році — це “крапля в морі”.

Проте відмивання грошей, зокрема, шляхом переказів через легальні криптовалютні компанії, можуть підірвати довіру до NFT, вважають автори звіту. На їхню думку, такі транзакції мають уважніше контролюватись маркетплейсами та регуляторами.

Тим часом Агенція Associated Press (AP) оголосила про створення платформи для продажу NFT робіт своїх фотожурналістів. Видання займеться цим у співпраці з компанією Xooa.

Раніше Investory News дізналися про кращі NFT-платформи та практичні способи використовувати токени. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram