Новини
24 Вересня 2021
538

Податкова служба: До бюджету вже надійшло 1,5 мільйона гривень від податкової амністії

Кампанія з одноразового добровільного декларування триватиме до 1 вересня 2022 року

З початку вересня громадянами, які скористались одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням, до Державного бюджету України вже сплачено понад 1,5 млн грн, повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що кампанія з одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб була розпочата 1 вересня 2021 року і триватиме до 1 вересня 2022 року.

15 червня 2021 року Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом введення одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів і сплати одноразового збору до бюджету”, який набрав чинності 21 липня 2021 року.

Декларування проводитиметься з 1 вересня 2021 до 1 вересня 2022 року. Той, хто в зазначений проміжок часу подасть декларацію та заплатить збір, звільнятиметься від відповідальності за ухилення від сплати податків.

Нагадаємо, декларування у межах програми “податкової амністії” здійснюватиметься за трьома майновими ставками: перша ставка — 5%: поширюється на будь-які активи, які знаходяться в Україні; друга ставка — 2,5%, якщо громадянин вирішив інвестувати гроші в державні цінні папери, які випускає Міністерство фінансів; третя ставка — 7% на перше півріччя, 9% — на друге, якщо є бажання задекларувати закордонні активи.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram