Новини
19 Липня 2022
466

По російському експорту в ЄС завдано руйнівного удару

рф зазнає серйозних збитків

Єврокомісія заявляє, що, за їхніми оцінками, виробництво в росії впало майже на 10,5% на поточний момент. росія втратила €73 млрд на сьогодні. У країни-агресора дійсно почалися дуже серйозні проблеми як з експортом, так і з імпортом, а також з виробництвом своєї продукції, повідомляється у сюжеті проєкту FreeДом. Єврокомісія заявила, що санкції торкнулися приблизно 48% російського експорту в ЄС. Насамперед це стосується нафти та нафтопродуктів, повідомляє УНІАН.

Нафта — це чорне золото росії, і сьогодні від нього відмовляються всі. По суті росія — це сировинна країна. Крім нафти, Євросоюз заморозив активи підсанкційних осіб майже на €14 млрд, і все це йде на додачу до тих сотень мільярдів євро заморожених резервів.

“На сьогодні ми можемо говорити про те, що навіть кожен втрачений мільярд — вони вкрай істотні для російської економіки, яка по суті позбулася основних напрямків з експорту”, — говорить військовий експерт Олександр Коваленко.

“Щодо цього року збитки за обсягами будуть десь на рівні 20-25%, а за цифрами в доларах це близько 70 млрд по нафті”, — говорить експерт з енергоресурсів Володимир Омельченко.

Але втрата експорту нафти — це не тільки втрата грошей, попереду ще й безробіття, спровоковане путінською війною.

“Треба буде щось зробити з цими свердловинами, ймовірніше, їх слід законсервувати, а це принесе величезні збитки, тому що потім розконсервувати більшість з них буде неможливо”, — зазначив Омельченко.

Єврокомісія заявляє, що, за їхніми оцінками, виробництво у росії впало майже на 10,5% на поточний момент.

Експерт Олександр Коваленко каже, що у 2022 році виробництво автомобілів в росії обвалилося на 97%, автобусів — на 77%, тепловозів — на 63%. Пральні машини — падіння на 59%, холодильників — на 58%. Експерт пов’язує це з відсутністю ринків збуту власних товарів і блокадою імпорту в росію.

Але газ — це не стільки про фінанси та про заробіток. Це про шантаж і про вплив. Це зараз енергетична зброя. Шантажуючи інші країни газом, путін сподівається на пом’якшення санкцій, але всі експерти впевнені в тому, що це безперспективно.

“Без високих технологій, без поставок заходу велика частина військової промисловості рф зупинена”, — резюмує Коваленко.

Нагадаємо, що з початку війни ЄС заморозив €14 млрд активів рф. Які ж країни найактивніше блокують російські гроші — далі за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram