Новини
28 Березня 2019
907

По-китайськи: Alibaba інвестує в розвиток e-commerce та логістику

Компанія відкриває шість глобальних центрів із закупівель імпортних товарів для своїх магазинів

Фото: Ted McGrath/Flickr

Компанія Tmall Global (платформа Alibaba для продажу оригінальних товарів від офіційних брендів) оголосила про плани протягом 5 років ввезти до Китаю товарів на загальну суму $200 млрд, повідомляє видання Pandaily.

Так компанія має намір стимулювати онлайн-комерцію в Китаї, а також задовольнити зростаючий попит китайських споживачів на високоякісну міжнародну продукцію.

“Глобалізація є однією з найбільш важливих довгострокових стратегій зростання Alibaba. Ми створюємо майбутню інфраструктуру торгівлі, щоб створити глобалізовану цифрову економіку, де торгівля можлива в будь-якій країні світу”, – зазначив генеральний директор Alibaba Group Деніел Чжан (Daniel Zhang).

При цьому Centralised Import Procurement і TmallOverseas Fulfillment допоможуть міжнародним брендам прискорити їх вихід на китайський ринок.

Tmall Global відкриє шість центрів із закупівель по всьому світу, щоб отримувати імпортні товари для всіх своїх онлайн і офлайн роздрібних магазинів. Завдяки ініціативі TmallOverseas Fulfillment різні бренди зможуть розміщувати невеликі партії продуктів в одному з центрів, які потім будуть продаватися на платформі Tmall Global.

“Між 2019 і 2023 роками Alibaba має намір допомагати імпортувати міжнародні товари від підприємств усіх розмірів у таких країнах, як Німеччина, Японія, Австралія, США і Південна Корея. Кілька провідних світових брендів, в тому числі P&G, Nestle, JBS і Refa, розповіли про своє партнерство з екосистемою Alibaba”, – додав Чжан.

За інформацією видання, на розвиток e-commerce всередині Китаю Alibaba витратить мільярди.

Також, стало відомо, що логістична дочірня компанія Alibaba Cainiao Network, платформа AliExpress та іспанська національна поштова служба Correos побудують інтелектуальну магістральну логістичну інфраструктуру.

Нещодавно компанії уклали угоду про стратегічну співпрацю для розширення транскордонної логістики між Китаєм і Європою.

Планується спільними зусиллями розвивати механізми складування, транспортування і доставки товарів на “останній милі” для AliExpress та скоротити терміни транспортування до трьох діб в будь-яку точку світу.

Нагадаємо, Alibaba заявила про покупку ізраїльського стартапу Infinity Augmented Reality Israel Ltd, що займається розробкою технологій у сфері доповненої реальності.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram