Новини
11 Червня 2019
1 269

Плюс 500%: Акції Beyond Meat зросли в ціні після IPO

З 1 травня ціна акцій Beyond Meat зросла на 478% з $25 до $150 після публікації фінзвітності

Виробник веганського м’яса вийшов на IPO (публічне розміщення акцій) на початку травня 2019 року. З того часу ціна його акцій різко зросла – в п’ять разів. За перший квартал 2019 року обсяг продажів Beyond Meat склав $40,2 млн, що на 215% більше, ніж за аналогічний же період роком раніше.

Як вважають аналітики JPMorgan, попит на рослинне м’ясо різко зріс, а обсяг продажів в галузі в найближчі 15 років може перевищити $100 млрд. З них $15 млрд буде припадати на Beyond Meat.

Виручка компанії перевищила очікування аналітиків, а збиток виявився менше, ніж очікувалося. Як повідомляє Business Insider, такі результати змусили аналітиків з Уолл-стріт переглянути свої цінові орієнтири і оцінки щодо каліфорнійської компанії.

Продукти Beyond Meat з’явилися в США в 2013 році, хоча компанія існує з 2009 року.

Beyond Meat робить веганське м’ясо на основі горохового протеїну. Як повідомляє CNN, для компанії першочергово було те, щоб її продукція стояла на одній полиці з тваринним м’ясом. Якщо магазини не йшли на цю умову, Beyond Meat відмовлявся з ним співпрацювати. Для компанії було важливо, щоб її продукт купували в тому числі ті, хто їсть тваринне м’ясо.

Рослинне м’ясо з’явилося в меню фаст-фуд ресторанів. Наприклад, Burger King використовує для вопперів соєву котлету від конкурента Beyond Meat компанії Impossible Foods. В кінці травня третя за величиною мережа піцерій в США Little Caesars почала класти веганські сосиски того ж виробника в піцу Impossible Supreme. Веганські бургери є в ресторанах McDonald’s в Німеччині, Швеції та Фінляндії.

Також великі харчові конгломерати, такі як Nestlé і Tyson, запустили виробництво веганського м’яса, конкуруючи з Beyond Meat. За словами керівника компанії Сета Голдмана, поява таких гігантів на ринку рослинного м’яса – це добре, тому що конкуренція з ними робить цю галузь легітимною.

Нагадаємо, що Burger King робить велику ставку на інновації, зокрема, на апгрейд свого головного бургера до версії без натурального м’яса.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram