Новини
11 Червня 2019
749

Платна версія Firefox: За що доведеться викласти гроші

В даний час браузер експериментує з VPN-сервісом ProtonVPN

Фото: Christopher Griner/Flickr

Компанія Mozilla планує випустити платну версію браузера Firefox. Про це розповів виданню T3N гендиректор Mozilla Кріс Берд.

За його словами, всі теперішні в цьому браузері можливості залишаться безкоштовними, доплачувати запропонують лише за додаткові функції.

Mozilla хоче запустити передплатну модель і брати абонентську плату за доступ до VPN, хмарного сховища і різних функцій, що забезпечує мережеву безпеку. Скільки буде коштувати підписка невідомо, повідомляється лише, що певний обсяг трафіку для VPN буде надаватися безкоштовно.

За даними видання, в даний час Firefox експериментує з VPN-сервісом ProtonVPN, пропонуючи платну підписку з маскуванням необмеженого трафіку за $10 в місяць.

“Компанії Mozilla буде складно переконати користувачів платити. Багато хмарних сховищ пропонують достатньо місця для зберігання великого обсягу інформації, а в Opera є вбудований безкоштовний VPN без ліміту трафіку”, – пише видання.

Як відомо, Microsoft придбала компанію Express Logic, яка займається розробкою ОС в реальному часі (RTOS) для пристроїв інтернету речей і кінцевих пристроїв на мікроконтролерах.

А пізніше, 25 квітня акції найбільшого світового виробника програмного забезпечення Microsoft Corporation, різко подорожчали – на 4,3% до $130,41. На початку торгів котирування Microsoft досягали $131,37, завдяки чому капіталізація компанії вперше в її історії перевищувала $1 трлн.

Нагадаємо, фонд ICU показав свій портфель стартапів, який складається із семи компаній. Інвестиції в кожну склали від $200 тис до $1 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram