Новини
3 Лютого 2020
636

Платіжний сервіс Wordline купує конкурента Ingenico Group за €7,8 мільярда

В результаті об’єднання двох компаній буде створений четвертий за величиною у світі оператор платіжних послуг

Французький розробник платіжних сервісів Wordline SA купує конкурента Ingenico Group в рамках угоди за €7,8 млрд ($8,63 млрд). Про це повідомляє Reuters з посиланням на офіційну заяву компанії.

В результаті об’єднання двох компаній буде створений четвертий за величиною у світі оператор платіжних послуг, йдеться в прес-релізі.

Wordline планує оплатити операцію на 81% власними акціями та на 19% грошовими коштами. Акціонери Ingenico отримають за кожні 7 акцій компанії 11 акцій Worldline і €160,5. Таким чином, запропонована сума перевищить на 24% середню вартість паперів Ingenico за останній місяць.

Об’єднана компанія буде представлена ​​приблизно в 50-ти країнах, штат її співробітників складе 20 тис. осіб. Число її клієнтів серед торгових компаній складе 1 млн, фінансових інститутів — 1,2 тис.

Голова ради директорів і головний виконавчий директор Worldline Жиль Грапіне стане CEO об’єднаної групи. Worldline отримає 65% нової компанії.

Голова ради директорів Ingenico Бернар Буріго стане невиконавчим головою ради директорів об’єднаної групи.

Worldline планує направити інформацію про угоду на розгляд французького регулятора AMF в червні або липні 2020 р., розраховуючи закрити операцію в третьому кварталі 2020 р.

Виручка Worldline у 2019 р. зросла до €2,38 млрд із €2,23 млрд у 2018 р. Ingenico в минулому році збільшила виручку до €3,37 млрд з €2,64 млрд роком раніше.

Французька компанія Ingenico заснована в 1980 році. Її продукція представлена ​​більш ніж в 170-ти країнах світу, штат налічує понад 7,5 тис. осіб.

Виручка у 2017 р. склала €2,51 млрд (+9% до 2016 р.), капіталізація компанії перевищує €4 млрд.

Акції Worldline втрачають 6,2% на торгах у Парижі в понеділок, 3 лютого, вартість паперів Ingenico підскочила на 9% — максимальними темпами за рік.

Як писали раніше Investory News, платіжна компанія PayPal купує за $4 млрд онлайн-сервіс Honey. Це дозволить збільшити продажі інтернет-магазинів, що буде вигідно як для споживачів, так і для обох компаній.

Також, компанія-оператор платіжних систем Mastercard оголосила про укладення угоди з придбання більшості корпоративних сервісів платіжної системи Nets за $3,19 млрд. Угода дозволяє платіжній системі розширити можливості платежів в режимі реального часу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram