Новини
23 Грудня 2020
919

Південнокорейська SsangYong Motor подала на банкрутство

Заборгованість корпорації становить 42% її капіталу

Прострочені борги південнокорейського автовиробника SsangYong Motor досягають $285 млн (315,3 млрд вон). У понеділок, 21 грудня, компанія подала в суд заяву про банкрутство, повідомляє агентство Yonhap з посиланням на заяву компанії.

“SsangYong Motor подала заявку на початок процедури судового банкрутства, оскільки через неможливість досягти угоди про продовження термінів погашення заборгованості з іноземними банками виникнуть суттєві проблеми в роботі компанії”, — йдеться в заяві південнокорейської корпорації.

Серед кредиторів SsangYong — корейський банк розвитку (KDB), BNP Paribas, Bank of America, JPMorgan Chase Bank.

Заборгованість південнокорейської корпорації становить 42% її капіталу. Близько $90 млн (100 млрд вон) вона повинна іноземним інвесторам, таким як банк JP Morgan, борги перед південнокорейськими кредиторами, такими як Woori Bank і державним Корейським банком розвитку, досягають $194 млн (215 млрд вон).

Ssangyong на 75% належить індійській Mahindra & Mahindra. Автовиробник намагався домовитися про продовження терміну виплат по кредиту з іноземними банками-кредиторами, проте йому не вдалося цього зробити. В рамках процедури зовнішнього управління, яка буде введена судом з банкрутств, Ssangyong отримає три місяці на те, щоб домовитися з кредиторами або знайти покупця для свого бізнесу.

Mahindra, один із найбільших автовиробників Індії, придбала Ssangyong, що спеціалізується на виробництві позашляховиків, близько десяти років тому, коли південнокорейська компанія була на межі банкрутства. Однак, не зуміла покращити ситуацію в Ssangyong і в червні цього року оголосила про намір продати свою частку в компанії.

Ситуацію ускладнила і пандемія коронавірусу, яка привела до різкого падіння попиту на автомобілі, а також посилення конкуренції на ринку позашляховиків.

На думку експертів, влада Південної Кореї, яка взяла безпрецедентний пакет заходів підтримки економіки в умовах кризи (зокрема шляхом прямої допомоги промисловим групам) навряд чи будуть так само активно допомагати й компаніям, контрольованим зарубіжними інвесторами.

Тим часом, в Україні протягом січня-листопада 2020 року реєстрації вживаних легкових автомобілів, завезених із-за кордону, перевищили 313,3 тис. од., що на 4,5 раза більше за реалізацію нових машин за той самий період.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram