Новини
21 Березня 2023
390

Після злиття UBS та Credit Suisse очікується масштабне скорочення

Це злиття стало досить суперечливе

Очікується, що порятунок від банкрутства найбільшим швейцарським банком UBS другого за величиною Credit Suisse, призведе до скорочення десятків тисяч робочих місць, а фінансовий сектор Швейцарії вже готується до важкого удару від суперечливого поглинання, повідомляє Financial Times.

Очікується, що основний тягар скорочень ляже на внутрішній бізнес Credit Suisse та його інвестиційний банк, у яких загалом працює понад 30 тис. співробітників, повідомляють джерела, знайомі з планами UBS.

Ще точно не відомо, але це скорочення може торкнутися майже третини зі 120 тис. робочих місць в об’єднаній групі, оскільки UBS згортає більшу частину інвестиційного банку та усуває дублюючі позиції у Швейцарії.

Credit Suisse, у якому на кінець 2022 року працювало понад 50 тис. осіб, уже здійснило широкомасштабне скорочення робочих місць, і цього року було скорочено 4 тис. робочих місць.

Очікується, що поглинання призведе до того, що більшість інвестиційних банкірів Credit Suisse (з 17 тис.) втратять роботу, оскільки UBS ліквідує більшу частину підрозділу.

UBS, у якій працює 74 тис. співробітників у всьому світі, також планує усунути дублюючі позиції у Швейцарії, закрити філії та скоротити персонал на адміністративних посадах.

Раніше Investory News писали, що вперше з червня біткоїн коштує понад $28 тисяч.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram