Новини
22 Березня 2022
554

Після провалу в Україні путін відмовляється слухати власну розвідку

Війна в Україні почалася з того, що агресор публічно принизив голову зовнішньої розвідки

Від початку війни на території України відносини між президентом рф володимиром путіним і розвідкою окупантів погіршилися через провал з боку російських військових, пише Focus. Оскільки вторгнення в Україну йде не так, як планувалося, путін чистить свої спецслужби.

Як зазначає експерт у сфері російської розвідки Андрій Солдатов, війна в Україні почалася з того, що путін публічно принизив голову зовнішньої розвідки Сергія Наришкіна.

Через кілька тижнів каральні заходи в спецслужбі ФСБ стали публічними. Постраждав відділ, відповідальний за іноземну розвідку: генерал Сергій Беседа та інший офіцер спецслужби були допитані та посаджені під домашній арешт; заступника начальника Національної гвардії Романа Гаврилова відправили у відставку.

Всі ці випадки пов’язані з тим, що війна в Україні пішла не так, як розраховували окупанти, а в кремлі звинувачують саме розвідку. Путін дотримується своїх переконань щодо України та постійно транслює їх у росії, а також за її межами.

Тож путін припинив прислухатися до розвідки, оскільки переконаний, що сам знає більше про Україну, ніж усі інші.

Нагадаємо, після невдачі із захопленням Києва російський президент володимир путін вимушений змінювати тактику у війні з Україною і переходить до стратегії “захисту ключових територіальних цілей”, шукаючи відповідні важелі, щоб примусити Банкову погодитися на позаблоковість.

Як раніше писали Investory News, володимир путін може перейти на прямі загрози Заходу ядерною зброєю за тривалого опору України російському вторгненню. Принаймні так вважають у американській розвідці.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram