Новини
22 Січня 2020
778

Після приходу до влади Трампа засновник Twitter розбагатів більш ніж на $3 мільярди

До того ж основний приріст статку мільярдера Джека Дорсі припав на сервіс мікроблогів

За три роки президентства Дональда Трампа статок співзасновника Twitter Джека Дорсі збільшився майже на 240%, з $1,3 млрд до $4,4 млрд, пише видання Forbes.

На збільшення статків Дорсі вплинули акції Twitter, які подорожчали на 105%. В результаті вартість частки Дорсі в компанії виросла з $275 млн до $610 млн.

Більш значна частина багатства Дорсі доводиться на інший бізнес — платіжну систему Square, де він займає позицію гендиректора.

На момент інавгурації Трампа пакет Дорсі в Square коштував $1 млрд. З того часу акції Square виросли майже на 370%, при тому що зростання індексу компаній з S&P 500 склало 45%. Зараз частка Дорсі в Square оцінюється в $3,6 млрд і становить 80% активів бізнесмена.

20 січня 2017 р., у день інавгурації, Дональд Трамп написав у Twitter: “Сьогодні все починається!”.

За наступні три роки Трамп особисто генерував заголовки для всієї соціальної мережі та створював новини, в яких лаяв своїх критиків, звеличував своїх прихильників та звільняв членів свого кабінету. І все це — через Twitter.

Як пише видання, користувачі соцмережі закликали заблокувати акаунт Трампа. Зокрема, з таким проханням до Джека Дорсі звернулася колишній кандидат в президенти від Демократичної партії та сенатор від штату Каліфорнія Камала Харріс. Однак компанія не погодилася.

Twitter останнім часом довелося зіткнутися з проблемами неправдивої інформації та цькування. Соцмережа також пройшла через уповільнення зростання числа користувачів.

Перший прибуток у своїй історії сервіс мікроблогів приніс тільки за підсумками 2018 р. В останні три роки акції компанії росли, але у зв’язку з різким падінням у 2015-2016 рр. сьогодні вони стоять трохи менше, ніж п’ять років тому.

Більш прихильні інвестори до платіжного сервісу Square. Компанія, заснована у 2009 р., почала з того, що продавала свою платформу для обробки платежів малому бізнесу. Останнім часом вона почала працювати з більшими компаніями, що означає для Square приплив коштів.

У 2018 р. виручка компанії виросла на 50%, до $3,3 млрд, що призвело до зростання акцій — а отже, й статку Дорсі. Після публікації щорічного рейтингу Forbes 400 в жовтні 2018 р. його статок зріс на 186% у порівнянні з минулим роком.

Акції подешевшали після піку 2018 р., але навіть найбільш скептично налаштовані аналітики з оптимізмом оцінюють довгострокові перспективи компанії. “Компанія все ще росте з неймовірною швидкістю. Я думаю, вони довели надійність бізнес-моделі, і їм все ще є куди рости”, — сказав аналітик Morningstar Бретт Хорн.

Як писали раніше Investory News, мільярдери у 2019 р. були багатшими понад половини населення Землі. Точніше, 2,1 тис. мільярдера у світі мали більше багатства, ніж 4,6 млрд осіб (майже 60% всього населення на планеті).

Нагадаємо також, Forbes зібрав найвидатніших засновників технологічних компаній молодше 30 років 2010-х рр., які входили до рейтингу “30 до 30”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram