Новини
29 Грудня 2020
992

Пішов з життя П’єр Карден

Модельєру було 98 років

Відомий французький модельєр П’єр Карден помер у віці 98 років, повідомляє Le Figaro з посиланням на заяву його сім’ї.

Карден помер у лікарні Américain de Paris в західній околиці Парижа. Причини смерті не уточнюються.

Починав всесвітньо відомий модельєр як театральний художник. У 1946 році створив костюми для фільму Жана Кокто “Красуня і чудовисько”. З 1947 року працював в ательє у Крістіана Діора, в 1950 році заснував власний будинок моди.

Карден став одним із перших, хто приділяв особливої уваги стилю унісекс (колекція 1958 року), вважався авангардистом від моди, а також працював над джинсовим напрямком, одягом для молоді та дітей. У 1960 році порушив традиційний підхід до моди як мистецтва для жінок, створивши першу колекцію чоловічого одягу.

Модельєр запатентував понад 500 винаходів, таких як кольорові панчохи та високі чоботи, міні-сарафани, краватки “у квіточку”, довгі піджаки без коміра, вузькі брюки на ґудзиках, до речі спочатку створені для “Бітлз”.

У 1970 році Карден створював дизайн для NASA. Під час свого візиту туди він став єдиною людиною, яка одягла скафандр Ніла Армстронга, в якому той вперше в історії людства ступив на Місяць.

Як писали раніше Investory News, британські виробники чоловічих класичних костюмів вважають, що після пандемії люди частіше одягатимуться в гарний та діловий одяг. По закінченні карантину всі почнуть більш уважно ставитися до свого одягу та стилю.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram