Новини
21 Жовтня 2020
661

Пішли у наступ: Мін’юст США подав найбільший за останні 20 років антимонопольний позов проти Google

Компанію звинувачують у порушенні конкуренції у сфері пошукових сервісів

Міністерство юстиції США подало позов проти власника Google, компанії Alphabet, звинувативши її в порушенні конкуренції у сфері пошукових сервісів. Google звинувачується в укладенні угод, які перешкоджають доступу конкурентів у сектор, про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті відомства.

У міністерстві стверджують, що Google платила виробникам мобільних телефонів, операторам зв’язку й інтернет-браузерам за установку Google як пошукову систему за замовчуванням.

Крім того, Мін’юст заперечує практику попередньої установки пошукового додатка Google на телефони з операційною системою Android. На думку влади, Google за допомогою положень про розподіл доходів перешкоджають попередньому встановленню на телефони пошукових систем, що є конкурентами.

“Google володіє або контролює канали, на які припадає приблизно 80% пошукових запитів в США. У результаті інші пошукові системи не можуть отримати достатню кількість запитів, щоб конкурувати з Google, споживачі стикаються з обмеженим вибором, а рекламодавці – із завищеними цінами”, – йдеться у позові.

Додається, що позивачами виступили генеральні прокурори 11 штатів.

Як зазначає The Wall Street Journal, у компанії спростовують звинувачення. “Люди використовують Google, тому що вони обирають його, а не тому що їх змушують або вони не можуть знайти альтернативи”, – наголошує представник компанії.

Розслідування Мін’юсту США щодо Google тривало понад рік і проходило на фоні перевірки декількох найбільших технологічних компаній країни.

“Судові розгляди можуть тривати декілька років. Позов проти Google є найбільшою антимонопольною справою проти технологічної компанії за більш ніж двадцять років”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що федеральна торгова комісія США вимагала від п’яти найбільших IT-компаній – Alphabet, Amazon, Apple, Facebook і Microsoft – відзвітувати про угоди з придбання технологічних стартапів за останні 10 років.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram