Новини
25 Вересня 2019
1 082

Пішли на IPO: Німецька TeamViewer вийшла на Франкфуртську фондову біржу

Наразі оцінка компанії складає €5,25 мільярда

Розробник сервісу для відеоконференцій та віддаленого управління комп’ютерами TeamViewer 25 вересня вийшов на Франкфуртську фондову біржу, розмістивши акції під тікером TMV, йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Зазначається, що початкова ціна пропозиції – 26,25 €/акцію. А це означає, що оцінка TeamViewer наразі складає €5,25 млрд.

Після початку торгів вартість акцій трохи знизилася до €25,67 за штуку. Як пише Financial Times, аналітики Ernst&Young назвали розміщення TeamViewer найбільшим в Європі та п’ятим за величиною IPO у світі за 2019 рік.

За інформацією Crunchbase, британська інвестиційна група Permira купила TeamViewer у 2014 році за €870 млн. Наразі вона виставила на біржу 42% або 84 млн акцій компанії, що еквівалентно €2,21 млрд. “Permira продовжить володіти 58% TeamViewer”, – йдеться у повідомленні.

За словами Олівера Стейла, генерального директора TeamViewer, значний інтерес інвесторів до IPO є відмінним підтвердженням роботи компанії. “Ми раді подальшому зміцненню нашої позиції як ведучої глобальної платформи зв’язку”, – зазначив він.

TeamViewer засновано у 2005 році, штаб-квартира компанії розташована у німецькому місті Геппінген. Наразі у штаті компанії працює близько 800 осіб. Загальна кількість установок TeamViewer з 2005 року досягла 2 млрд.

Як пише VC.ru, за 2018 рік продажі TeamViewer виросли на 25%, до €230 млн. У першому півріччі 2019 року показники збільшилися на 37% і досягли €142 млн. “У 2018 році компанія перейшла з продажі ключів до сервісу на модель підписки. Наразі у сервісу понад 360 тис. передплатників”, – зазначає видання.

Наприкінці серпня Investory News писали, що TeamViewer планує до кінця року провести одне з найбільших IPO для технологічного сектора за останні роки й розраховує на оцінку до €5 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram