Новини
25 Листопада 2021
654

Pinterest виділить $50 мільйонів на перегляд своєї корпоративної культури

Звинувачення у дискримінації — не новина для компанії, проблеми виникали й раніше

Компанія Pinterest Inc має намір виділити $50 млн на реформи в галузі диверсифікації, справедливості та інклюзивності після того, як група акціонерів подала позов проти її ради директорів у зв’язку зі скаргами на “токсичне робоче середовище, що склалося в компанії щодо жінок і чорношкірих співробітників”, повідомляє Business Insider.

Компанії вдалося досягти мирової угоди щодо позову, і як наслідок вона більше не вимагатиме від звільнених співробітників підписувати угоди про нерозголошення, якщо ті повідомлять про погане поводження з ними чи домагання на робочому місці.

Крім того, Pinterest разом зі своїм генеральним директором Беном Зільберманном призначить члена ради директорів як одного зі спонсорів ініціативи в галузі різноманіття, рівноправності та інклюзивності й двічі на рік проходитиме аудит щодо перевірки виплати справедливої ​​заробітної плати співробітникам.

Компанія також відкриє офіс, що керуватиметься третьою стороною. До нього співробітники зможуть звертатися за порадою під час розгляду скарг. На такі заходи компанії довелося піти після того, як ще рік тому проти її ради директорів було подано позов про порушення управлінського обов’язку: рада не надала адекватної відповіді на звинувачення у дискримінації працівників.

Позов підписали три сторони, кожна з яких представлена ​​дрібнішими акціонерами, що володіють менше ніж 5% компанії: Пенсійна система співробітників компанії, Стівен Бушанскі та Сел Торонто, піклувальник фонду Elliemaria Toronto ESA. Сам директор Pinterest має майже 8% компанії.

Звинувачення у дискримінації — не новина для Pinterest: минулого року дві колишні чорношкірі співробітниці, Іфеома Озома та Аеріка Шимизу Бенкс, публічно заявили про те, що їм несправедливо платили зарплату, а також вони зазнавали переслідувань зі сторони керівництва.

Одинадцять інших колишніх співробітників також розповіли про середовище, що склалося на робочому місці, в якому працівників публічно принижували й раптово звільняли. “Але така проблема торкнулася не лише пересічних співробітників, а й навіть працівників рангів вище”, — зазначає видання.

Так, Франсуаза Броугер, колишній головний операційний директор Pinterest, подала позов проти компанії, стверджуючи, що їй платили менше, ніж керівникам-чоловікам, і не залучали до участі у важливих зустрічах і заходах, зокрема IPO акцій компанії. Потім компанія виплатила їй $22,5 млн як компенсацію.

Працюючи над розширенням інклюзивності, Pinterest створила консультативну раду, до якої входять представники таких організацій, як Національна асоціація сприяння прогресу кольорового населення, Національний центр трансгендерів за рівність та американці азійського походження, які виступають за справедливість.

Крім цього, компанія почала випускати звіт про різноманітність, який виходитиме двічі на рік, а надалі — щорічно. У Pinterest також буде створено спеціальну команду з інклюзивного продукту, до якої увійдуть співробітники всіх відділів компанії, що діють.

Раніше Investory News писали, що минулого року Pinterest обійшов Snapchat — платформа стала третьою за популярністю в США. Основним драйвером зростання сервісу стала його привабливість для різних вікових груп.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram