Новини
12 Липня 2019
557

Підтримають стартапи: Runa Capital отримав $70 млн для свого третього фонду

Компанія планує залучити ще $65 млн, щоб збільшити загальну суму до $135 млн

Фото: techcrunch.com

Runa Capital, міжнародний венчурний фонд, що інвестує в технологічні стартапи на ранніх стадіях, залучив $70 млн для запуску свого третього фонду. Імена інвесторів не називаються, повідомляє TechCrunch.

Зазначається, що Сергій Білоусов, Ілля Зубарєв і Дмитро Чихачов заснували Runa Capital у 2010 році, зібравши тоді для першого фонду $135 млн. У 2016 році Runa Capital залучив $135 млн для другого фонду, а у червні 2019 року – $1,22 млн для третього.

За інформацією джерел видання, цього разу у планах компанії – залучити ще $65 млн, щоб загальна сума коштів досягла $135 млн. “У документах на сайті Комісії з цінних паперів і бірж США сказано, що фонд збирався залучити в загальній сумі $100 млн”, – йдеться у повідомленні.

Runa Capital найчастіше інвестує в технологічні стартапи від $1 млн до $10 млн за раунд. Свого часу фонд інвестував у сервіс для вивчення мов LinguaLeo, веб-сервер Nginx, платформу для спільного вирішення домашніх завдань Brainly та інші проекти. Наразі під управлінням компанії знаходиться $270 млн. Всього компанія інвестувала у більш ніж 60 компаній в понад 12 країнах.

Зазначимо, що інвестиції в європейські технологічні стартапи з США та Азії в цьому році зросли майже вдвічі. Їх обсяг досяг €14 млрд у порівнянні з €8 млрд у минулому році, завдяки залученню таких компаній, як fintech N26, туристичної компанії Get Your Guide і румунської UiPath.

Що стосується українських стартапів та IT-компаній, то минулого року їм вдалося залучити $323 млн, не враховуючи угод під NDA. Це на 22% більше, ніж у 2017 році.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram