Новини
25 Березня 2020
1 157

Підсумки аукціону: Мінфін залучив майже 25 мільярдів гривень від продажу ОВДП

Середньозважена ставка дохідності за доларовими облігаціями склала 3%, а за інструментами в євро — 2,22%

Міністерство фінансів України за підсумками аукціону з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), у вівторок, 24 березня 2020 р. залучило до держбюджету 24,8 млрд грн, повідомляє прес-служба Мінфіну на своїй сторінці в Facebook.

“Сьогодні на аукціонах ОВДП Міністерство фінансів успішно розмістило номіновані в доларах США та євро ОВДП зі строком погашення 3 місяці та 1,1 року відповідно”, — йдеться в повідомленні.

Зокрема, Мінфін продав доларові ОВДП з погашенням 18 червня 2020 р. на суму 801,603 млн, середньозважений рівень прибутковості склав 3,0% річних. А також, в євро з погашенням 13 травня 2021 р. на суму 75,657 млн, середньозважений рівень прибутковості склав 2,22% річних.

У міністерстві зазначили, що оскільки поточна кон’юнктура на ринку не дозволяє Мінфіну дотримуватися стратегії збільшення випусків державного боргу в гривні та віддавати перевагу інструментам з довгим строком погашення, Мінфін активно реагує на зміни на ринку капіталу та використовує валютні фінансові інструменти на внутрішньому ринку, попит на які склався через обмеження українським банкам доступу до купівлі українських суверенних єврооблігацій.

Як писали раніше Investory News, “Чорний четвер” на світових ринках привів до чергового обвалу вартості ВВП-варантів і єврооблігацій України: перші подешевшали на 19,2%, а прибутковість друге зросла на 1,5-3 процентних пункти (п.п.).

Нагадаємо, Єврооблігації України за понеділок-середу, 16-18 березня, досягли нових мінімумів у ціні та максимумів у прибутковості 11,5-14% річних, у четвер, 19 березня, стабілізувалися на цьому рівні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram