Новини
24 Грудня 2020
763

Підрахували: На боротьбу з коронавірусом у світі витрачено понад $13 трильйонів

Влітку держборг країн з розвиненою економікою дорівнював 128% світового ВВП

Усі країни світу витратили на боротьбу з коронавірусом більше ніж $13 трлн, повідомляє Nikkei з посиланням на підрахунки експертів.

“Сума враховує узгоджений у Конгресі США пакет заходів зі стимулювання економіки країни майже на $900 млрд”, — наголошує видання.

За даними експертів, наступного року глобальний держборг досягне 125% сукупного ВВП.

“Сумарний збиток світовій економіці становитиме $7 трлн до кінця 2021 року через пандемію коронавірусу”, — такий прогноз раніше надала головний економіст Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) Лоранс Бун.

У державах з розвиненою економікою держборг у липні цього року дорівнював 128% світового ВВП. Після Другої світової війни передові країни змогли швидко скоротити розміри боргу завдяки економічному зростанню.

З 1959 року відношення боргу до ВВП знизилося більш ніж удвічі — до менш ніж 50%. “Однак цього разу досягти таких результатів буде складніше”, — впевнені аналітики.

Раніше Investory News писали, що за інформацією агенції Bloomberg, яке посилалося на професора Австралійського національного університету Воррік Маккіббін, світове відновлення від наслідків коронакризи може обійтися світу у $35 трлн до 2025 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram