Новини
2 Липня 2021
1 050

Philip Morris придбає виробника нікотинових жуйок Fertin Pharma за $813 мільйонів

Компанія планує збільшити доходи за допомогою продукції, що не містить дим

Одна з найбільших світових тютюнових компаній Philip Morris International домовилася про покупку данського виробника нікотинових жувальних гумок і таблеток Fertin Pharma, повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що Philip Morris викупить Fertin Pharma у приватного інвестфонду EQT і холдингу Bagger-Sørensen&Co за 5,1 млрд данських крон (близько $813 млн). Угоду планують завершити у четвертому кварталі 2021 року. Після цього данська компанія стане “дочкою” Philip Morris.

Fertin Pharma є одним з провідних розробників і виробників жувальних гумок, таблеток, порошків й іншої нікотиновмісної продукції, яка допомагає людям відмовитися від куріння. Компанія заснована родиною Баггер-Соренсен, яка пізніше створила Bagger-Sørensen & Co.

“Угода повинна допомогти Philip Morris розширити свій портфель бездимної продукції”, — заявив генеральний директор компанії Яцек Ольчак.

Раніше Philip Morris оголосила про плани щодо отримання більш ніж 50% виручки від продукції, що не виробляє тютюновий дим. Бездимні товари, як вважають в компанії, “одного разу замінять сигарети”.

Philip Morris International є одним з найбільших гравців на світовому тютюновому ринку. Їй, зокрема, належать бренди L&M і Marlboro — найбільш продавана марка сигарет у світі. Компанія також виробляє системи нагрівання тютюну IQOS.

Раніше Investory News писали, що американський виробник тютюну Altria Group втратив $8,6 млрд через інвестиції у виробника електронних сигарет Juul.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram