Новини
22 Серпня 2019
934

Pfizer інвестувала $500 млн у розширення центру генної терапії

На цьому компанія не зупиниться й у найближчі роки інвестує ще $5 млрд

Фотограф: Майкл Нейгл/Bloomberg через Getty Images

Американська фармацевтична компанія Pfizer оголосила про додаткові інвестиції в $500 млн на будівництво свого сучасного заводу з виробництва генної терапії в Сенфорді (Північна Кароліна), який підтримуватиме постійні інвестиції компанії в дослідження та розробки у цій галузі, про це йдеться у повідомленні на сайті Pfizer.

Зазначається, що розширений об’єкт додасть близько 300 нових робочих місць. До того ж, завдяки розширенню виробничих потужностей в Сенфорді, Pfizer розраховує збільшити свої можливості для розробки препаратів, завдяки яким проводиться генна терапія пацієнтам по всьому світу, що мають рідкісні захворювання.

“Мета Pfizer – прориви, завдяки яким змінюється життя пацієнтів. Ми раді побудувати нову сучасну установу в Сенфорді, оскільки вона матиме потенціал аби допомогти нам розробити нові методи для надання інноваційного лікування”, – зазначила Анджела Хванг, президент групи Pfizer Biopharmaceuticals Group.

За інформацією видання Reuters, в останні роки Pfizer прагне перейти до інноваційних та швидкорослих терапевтичних областей, таких як онкологія, у зв’язку з тим, що у середині 2020 року закінчується термін дії патенту на деякі його лікарські препарати.

Видання пише, що у березні Pfizer погодилася придбати за $636 млн генну терапію, що розробляється французькою біотехнологічною компанією Vivet Therapeutics для лікування таких захворювань як гемофілія та бічний аміотрофічний склероз.

“Pfizer робить великі кроки, щоб стати більш впорядкованим бізнесом, орієнтованим виключно на інноваційні ліки”, – пише видання.

І додає, що в кінці минулого року компанія погодилася об’єднати свій бізнес у сфері охорони здоров’я з транснаціональною компанією GlaxoSmithKline Plc., що спеціалізується на медичній, фармацевтичній та мікробіологічній сферах.

А в липні Pfizer домовилася про злиття свого підрозділу з виробництва незапатентованих лікарських препаратів з компанією Mylan.

Нагадаємо, в середині червня американська фармацевтична корпорація Pfizer придбала свого конкурента Array Biopharma, відомого по розробках препаратів для лікування раку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram