Новини
7 Листопада 2019
1 042

Петро Порошенко переоформлює Roshen на свого старшого сина

Цю інформацію підтвердили у прес-службі компанії

Колишній президент України та народний депутат Петро Порошенко перереєстрував частину свого кондитерського бізнесу Roshen на старшого сина Олексія. Корпорація Roshen не спростовує інформацію про це, пише НВ Бізнес.

“Про причини, то це — питання до бенефіціарів”, — додали в прес-службі.

Сайт проекту Центру протидії корупції Відкритий реєстр національних громадських діячів оприлюднив дані про те, що станом на 6 листопада бенефіціаром компанії ТОВ Центрально-Європейська кондитерська компанія (ЦЄКК) значиться Олексій Порошенко.

Це підтверджує і Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Там зазначено, що контроль над ЦЄКК перейшов до старшого сина Порошенко в результаті отримання корпоративних прав на нідерландську Roshen Europe B. V., яка володіє 85% ЦЄКК.

Раніше Roshen Europe B. V. також належала Порошенку-старшому, згідно з його останньою декларацією.

При цьому станом на 20 травня 2019 р. Петро Порошенко в декларації про майно і доходи вказав себе бенефіціарним власником ЦЄКК.

ЦЄКК — одна з головних компаній в структурі корпорації Roshen, оскільки є засновником ряду інших підприємств.

Як пише видання, одночасно бенефіціарний власник почав змінюватися і в тих компаніях, де ТОВ ЦЄКК є засновником. Зокрема, ТОВ Рошен де люкс, ТОВ КК Рошен, ТОВ Рошен-Волинь, ТОВ Рошен Світ та інші, які до недавнього часу декларував Петро Порошенко. У них колишнього президента також замінив його син.

Також, Порошенко-старший залишається бенефіціарним власником в ряді інших підконтрольних ЦЄКК підприємств: ТОВ Рошен-Столиця та ЗАТ Київська кондитерська фабрика Рошен.

Нагадаємо, Господарський суд Київської області зобов’язав “Бісквітний комплекс “Рошен” (Roshen) експрезидента Петра Порошенка доплатити 23 млн грн ($930 тис.) пайового внеску в бюджет міста Бориспіль за будівництво фабрики.

Як відомо, згідно з даними Bloomberg, протягом п’яти років, під час яких Петро Порошенко обіймав посаду президента України, він втратив до 40% власного капіталу, який нині становить $705 млн. Статки колишній глава держави почав втрачати невдовзі після обрання президентом 2014 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram