Новини
15 Жовтня 2020
1 022

Перший з об’єктів “Укрспирту” приватизували за 55 мільйонів гривень

На аукціон Немирівський МПД було виставлено зі стартовою ціною 49,5 мільйонів гривень

У четвер, 15 жовтня, Фонд держмайна провів приватизацію першого об’єкту ДП “Укрспирт” – Немирівського МПД за 55,08 млн грн. Хоча стартова ціна на аукціоні була заявлена на суму 49,5 млн грн. Приватизувало підприємство ТОВ “ЛВН Лімітед”, повідомляє прес-служба Фонду.

“Зростання ціни від стартової вдалося досягти завдяки продуманим алгоритмам проведення приватизаційних аукціонів, які мотивують учасників пропонувати вищу ціну від стартової вже на етапі подання заявок”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що компанія-переможець була єдиною, хто подав заявку на участь в аукціоні. “Разом із тим, через захищеність інформації про кількість учасників аукціону до початку його проведення, учасник запропонував ціну вищу за стартову на понад 5 млн грн для отримання переваги на випадок можливої конкуренції під час торгів”, – зазначили у Фонді.

Після підписання протоколу про результати аукціону, укладання договору купівлі-продажу та проведення повного розрахунку процес приватизації Немирівського МПД вважатиметься офіційно завершеним.

Раніше Investory News писали, що держпідприємство “Укрспирт” планує провести модернізацію всього виробництва. Стратегічний план на 2019-2023 рік погоджено у березні з Мінагропродром. На цей період передбачається залучення 1,53 млрд грн інвестицій.

Нагадаємо, у жовтні минулого року президент України Володимир Зеленський підписав указ про передачу Фондові державного майна (ФДМ) України від Держуправління справами перших п’яти підприємств, в тому числі готелю “Дніпро”, держпідприємств “Чайка” і “Центрсервіс”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram