Новини
26 Червня 2020
1 062

Перший пішов: Херсонський порт офіційно передали в концесію

У його розвиток буде інвестовано близько 300 мільйонів гривень

У п’ятницю, 26 червня, у концесію передали морський торговий порт в Херсоні. Компанію-концесіонера зобов’язали інвестувати сотні мільйонів гривень, відремонтувати дороги та вкластися в місцеву інфраструктуру, про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій у своєму Telegram-каналі.

За його словами, сьогодні було укладено перший концесійний договір морського порту. “Це надасть стабільний розвиток, збережені та нові робочі місця, добробут всього міста й регіону, сприятливі умови для зростання економіки”, – зазначив він.

І додав, що компанія-концесіонер ТОВ “Рісоіл-Херсон” інвестує в розвиток порту близько 300 млн гривень. Ще понад 18 млн гривень буде вкладено в місцеву інфраструктуру. Компанія профінансує ремонт дороги на шляху до порту й новий майданчик стоянки вантажівок на в’їзді до Херсону.

Концесія укладена на 30 років, уже у 2030 році компанія повинна буде довести обсяги перевалки вантажів порту на рівні не менше ніж 1,36 млн тонн.

“Концесія порту Ольвія буде підписана найближчим часом, порт Чорноморськ – наступний концесійний проєкт”, – додав міністр.

Нагадаємо, наприкінці січня 2020 року було визначено переможця за результатом концесійного конкурсу Херсонського морського порту – ТОВ “Рисоіл-Херсон”. Компанія перемогла в концесійному конкурсі щодо майнового комплексу ДП “Херсонський морський торговельний порт”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram