Новини
22 Листопада 2020
874

Перше в історії селфі в космосі продадуть на аукціоні

Стартова ціна лота складе $4000

На фото: Селфі/NASA

Аукціонний дім Christie’s у Лондоні продасть на торгах колекцію з 2,4 тис. фотографій на космічну тематику, починаючи з зорі космічної ери та закінчуючи посадками людей на Місяці, пише The Guardian.

Серед них опинився знімок, зроблений у липні 1969 р. Баззом Олдріном під час місії “Аполлон-1”. Ця фотографія вважається першим селфі, зробленим у космосі.

Крім того, на аукціоні показана ​​фотографія, на якій Ніл Армстронг ступає на поверхню Місяця, а також культовий знімок “Схід Землі”, на якій Земля підіймається через поверхню Місяця.

На фото: перші кроки Ніла Армстронга на Місяці/NASA

“Через свої камери астронавти, що стали художниками, змогли передати людству красу та глибину свого досвіду в космосі, назавжди змінивши наше бачення себе і свого місця у Всесвіті”, — зазначили в Christie’s.

Колекція була зібрана жителем Франції Віктором Мартином-Мальбюром, який збирав космічні знімки з юних років. Він здобував фотографії на аукціонах, у приватних колекціонерів, а деякі — безпосередньо в астронавтів. Ці знімки демонструвалися на виставках по всьому світу.

На фото: “Схід Землі”/NASA

Торги будуть розділені на два дні. Представники аукціонного будинку очікують, що деякі з найбільш популярних фотографій будуть продаватися за ціною більш як $66 тис. Початкова ціна фото із селфі — $4 тис.

Нагадаємо, Державне космічне агентство України підписало Домовленості в рамках програми NASA “Артеміда” про принципи співробітництва в цивільному дослідженні та використанні Місяця, Марса, комет і астероїдів у мирних цілях.

Як відомо, SpaceX запустила перший екіпаж до МКС на кораблі Crew Dragon. До станції вирушили чотири астронавти — троє з NASA й один з японського космічного агентства.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram