Новини
27 Червня 2019
932

Перевзуй: На проект кросівок StockX інвестори виділили $110 млн

Посередник між продавцями та колекціонерами рідкісних кросівок змінює керівництво – новим гендиректором стане колишній топ-менеджер eBay

Фото: www.wsj.com

StockX – онлайн-платформа з купівлі та продажу кросівок залучила $110 млн в раунді C від групи інвесторів на чолі з фондом DST Global російського мільярдера Юрія Мільнера, а також венчурних фондів General Atlantic і GGV Capital, повідомляє Forbes.

Як зазначається, протягом раунду інвестори оцінили StockX у понад $1 млрд. “Це зробило стартап “єдинорогом”, – йдеться у повідомленні. І зазначається, що всього з моменту заснування у 2016 році компанія залучила $160 млн.

Нове фінансування StockX використає на міжнародну експансію з акцентом на Європу, Китай та Японію. Та розширення діяльності з акцентом на додаткові категорії товарів, на кшталт іграшок, торгових карток та інших.

У StockX також зазначили, що очікують на ротацію генерального директора – Джош Скінхед залишає свою посаду. Його замінить Скотт Катлер, який раніше був старшим віце-президентом eBay, а також обіймав керівні посади в StubHub і на Нью-Йоркській фондовій біржі.

“Скінхед планує активно брати участь у житті компанії та залишиться у раді директорів”, – пише видання.

StockX – посередник між продавцями та колекціонерами рідкісних кросівок. З кожної угоди сервіс бере комісію розміром від $5. Також стартап заробляє на комісії за транзакції та платежі.

Нагадаємо, компанія Amazon презентувала новий інструмент на основі штучного інтелекту. Сервіс під назвою StyleSnap – такий собі Shazam для одягу, вбудований в мобільний додаток Amazon, допоможе покупцям знаходити вподобаний їм одяг. Штучний інтелект надаватиме рекомендації на основі цін, відгуків і брендів, що дозволить скоротити час на пошук товарів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram