Новини
30 Листопада 2021
595

Перепис населення в Україні буде проведено разом з американською Apple

Співпраця здійснюватиметься й в інших напрямках

Фото: twitter.com/ZelenskyyUa

Міністерство цифрової трансформації та компанія Apple підписали Меморандум про співпрацю, згідно з яким сторони співпрацюватимуть у межах планованого перепису населення 2022-2023 років, про це зазначив у Twitter президент Володимир Зеленський.

Він наголосив, що Україна стане другою країною у світі, де Apple проведе перепис.

Як зазначає Ain.ua, з української сторони документ підписав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, а зі сторони компанії Apple — директор з взаємодії з органами державної влади країн і регіонів Марк Леннон.

Відповідно до тексту документа, сторони:

• співпрацюватимуть у межах планованого перепису населення 2022-2023;

• ділитимуться досвідом й експертизою у проєктах, пов’язаних з переходом до режиму paperless, і щодо покращення досвіду взаємодії громадян з органами державної влади;

• розвиватимуть додаток “Дія” для платформи iOS;

• розвиватимуть ініціативи з цифрової грамотності;

• розроблятимуть ініціативи щодо залучення цифрових технологій у сфері охорони здоров’я.

Також Мінцифри та Apple створять робочі групи, які відповідатимуть за розробку детальних планів відповідно до узгоджених ініціатив, надаватимуть експертну підтримку та проводитимуть зустрічі для роботи над спільними проєктами.

Як зазначив Михайло Федоров, підписання Меморандуму щодо Apple — важливий крок не лише для цифровізації в Україні, а й для визнання наших досягнень у цій сфері у всьому світі. “Ми вдячні компанії Apple за постійну співпрацю з нашим міністерством і можливість впровадити найкращі світові рішення для досягнення нашої головної мети — перетворити державу на зручний та ефективний сервіс, якому хочеться довіряти”, — наголосив він.

У Мінцифри додали, що у межах візиту також заплановано підписання меморандуму про співпрацю Apple із Мінветеранів. Компанія допомагатиме в цифровізації та аудиті ветеранів, веденні електронних записів про стан здоров’я ветеранів поточними напрацюваннями зі збору та обробки інформації з гаджетів від Apple.

Нагадаємо, на початку серпня Apple запустила в Україні офіційну службу підтримки з кол-центром. Там можна отримати консультацію щодо роботи програмного забезпечення компанії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram