Новини
25 Липня 2019
913

Переможна п’ятирічка: Відновлювальна енергетика отримала €3,3 млрд інвестицій

До 2035 року планується залучити ще €30 млрд

З 2014 року Україна отримала €3,3 млрд інвестицій у сферу відновлюваної енергетики. Щоб виконати Енергетичну стратегію України, до 2035 року потрібно залучити ще €30 млрд. Про це на круглому столі «Інвестиційна привабливість балансування ВДЕ в Україні» повідомив радник голови Держенергоефективності з питань міжнародного співробітництва Костянтин Гура.

За словами Костянтина Гури, Україна ще перебуває на початку ринку балансування. “Але 3,3 млрд – це прямі інвестиції, що надійшли в економіку держави. Україна взяла на себе дуже амбітні зобов’язання: виконання завдань Національного плану дій з відновлюваної енергетики, а також Енергетичної стратегії. Відповідно до неї, у нас повинно бути 25% енергії з відновлюваних джерел в енергобалансі до 2035 року. Все це вимагає значних інвестицій – €30 млрд”, – зазначив він.

І додав, що серед потенційних напрямків залучення інвестицій є будівництво об’єктів відновлюваної енергетики (СЕС, ВЕС, малі ГЕС, біоТЕЦ, котельні на біомасі, біогазові установки та інші). “Також будівництво потужностей з виробництва обладнання для об’єктів відновлюваної енергетики та будівництво заводів з виробництва твердих і рідких біопалив, вирощування енергетичних культур”, – розповів Гура.

Про те, як в Україні наразі розвивається ринок відновлювальної енергетики можна прочитати в матеріалі Investory News “Ще як зеленіє: В Україні бум інвестицій у відновлювальну енергетику”.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram