Новини
15 Лютого 2021
788

Перемовини між Nissan та Apple про співпрацю провалилися

Автовиробник відмовився випускати електромобілі під брендом американської корпорації

Apple запропонувала Nissan працювати над проектом електроавтомобіля. Обговорення не стали результативними, оскільки Apple хотіла, щоб Nissan випускала електромобілі під її брендом. Ця умова знецінює роль автовиробника. Він стає лише постачальником устаткування, повідомляє FT.

Головний операційний директор Nissan Ашвані Гупта сказав, що компанія не веде переговорів з Apple. При цьому, за його словами, Nissan відкрита для партнерства з технологічними компаніями.

“Ми можемо брати участь в партнерствах, але для того, щоб адаптувати їх сервіси до нашого продукту, а не навпаки”, — додав Гупта.

Після новини акції Nissan подешевшали на 2,4%.

Експерти вважають, що Nissan, яка співпрацює з Renault та Mitsubishi Motors, могла стати гарним партнером для Apple. Японська компанія була піонером у виробництві електромобілів, випустивши модель Leaf у 2010 році. Також у Nissan є вільні виробничі потужності в США.

Apple кілька років тестує безпілотні автомобілі в Каліфорнії. Минулого тижня компанія повідомила, що в ході випробувань водіям доводилося втручатися в процес в середньому кожні 145 миль (233 км).

Безпілотникам Waymo від Alphabet, і Cruise від General Motors вдавалося проїжджати без втручання водія близько 30 тис. миль (48 тис. км).

Нагадаємо,  Apple найближчі п’ять років не зможе випустити безпілотник. Компанія збільшила кількість тестувань автономних автомобілів на дорогах Каліфорнії більш ніж удвічі у 2020 році.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram