Новини
16 Грудня 2022
485

Переміщений бізнес створює сотні тисяч робочих місць

На заході України стартував проєкт “33-33-33” для переселенців

За останні кілька місяців 707 підприємств перенесли потужності на захід України, створюючи сотні тисяч робочих місць для переселенців у кооперації з місцевою владою у проєкті “33-33-33”, повідомила віцепрем’єр-міністр — міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, пише Укрінформ.

“З вересня наші західні регіони адаптувалися. Їм потрібні нові робочі руки, бо бізнес теж релокувався. Зокрема, зі сходу за останні кілька місяців виїхали 707 підприємств. Вони не великі, але надають роботу сотням тисяч людей: цим 707 підприємствам потрібні по 400-500 осіб — робочих рук”, — сказала вона.

Зараз більше робочих місць для переселенців Україною надає західний регіон — Івано-Франківщина та Закарпаття, зокрема завдяки програмі “33-33-33”, яка об’єднала бюджети місцевої влади та представників релокованого бізнесу.

Згідно з ініціативою, по 33% від бюджетів надають обласна рада, міська рада та бізнес. Частка бізнесу спрямована на будівництво модульних містечок для переселенців, які платитимуть лише за комунальні послуги, маючи житло та роботу.

“Коли люди переїхали до іншого регіону і сидять в очікуванні продуктового набору — це неповага. Людям потрібно давати шанс, мовляв, працюй та заробляй. А гуманітарна допомога по можливості — це гарне доповнення”, — наголосила Верещук.

За словами віцепрем’єр-міністра, зараз у проєкті “33-33-33” лідирує Закарпаття через близькість до Європи, проте, на її переконання, ця ініціатива незабаром пошириться Україною, оскільки вона справді працює.

Нагадаємо, з початку війни обсяги роботи збільшили 10% малого та середнього бізнесу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram