Новини
16 Травня 2019
962

Перегони: Burger King обжене McDonald’s за кількістю ресторанів

“Королі бургерів” планують розширити мережу до 40 000 ресторанів і увійти до найбільших глобальних компаній

Фото: Buybrand Expo

Холдинг Restaurant Brands International (RBI) заявив, що найближчі вісім-десять років планує розширити свою мережу ресторанів на 55% – більш, ніж 40 тис. місць по всьому світу, і таким чином стати однією з найбільших у світі ресторанних компаній, передає CNBC.

Материнська компанія Burger King, Popeyes Louisiana Kitchen і Tim Hortons, що створена п’ять років тому бразильською інвестиційною групою 3G Capital (володіє 41% акцій компанії) уже відкрила 25,8 тис. магазинів (станом на 31 березня).

“У свою чергу мережа McDonald’s в кінці першого кварталу нараховувала майже 38 тис. ресторанів. А Yum Brands наближається до 50 тис. місць з глобальним розширенням Taco Bell, KFC і Pizza Hut”, – пише CNBC.

Минулого року бренди RBI відкрили 1,3 тис. ресторанів у Торонто. “Це еквівалентно відкриттю нового магазину кожні сім годин”, – йдеться у повідомленні. Понад 900 з цих відкриттів були новими міжнародними локаціями Burger King, 260 – відкрито в Китаї та Росії.

Як зазначив операційний директор RBI Джош Кобза, щоб досягти своєї мети в 40 тис. ресторанів наступного десятиліття, “потрібно буде додавати приблизно 1,4 тис. в рік”.

“RBI – це компанія, що постійно зростає з трьома дивовижними знаковими брендами, які, як ми вважаємо, мають дуже великий потенціал зростання – як вдома, так і по всьому світу”, – заявив генеральний директор компанії Хосе Сил.

Як повідомляється, з початку року акції компанії виросли майже на 27%, в результаті чого їх ринкова вартість перевищила $30 млрд. “На цьому етапі вартість компанії приблизно дорівнює вартості американської корпорації Yum Brands, але вона все ще становить лише частку ринкової капіталізації McDonald’s у $152,6 млрд”, – йдеться у повідомленні.

Наразі поки не зрозуміло, чи будуть 14,2 тис. додаткових ресторанів рівномірно розподілені між трьома брендами. “З 17 823 магазинів на кінець березня Burger King має більш ніж в три рази більше точок продаж, ніж Tim Hortons – друга за величиною мережа компанії, яка в наступному десятилітті планує відкрити 1,5 тис. місць. У Popeyes, який RBI придбав два роки тому, було 3120 на кінець першого кварталу”, – пише CNBC.

Раніше Investory News писали, компанія Impossible Foods, яка виробляє бургери з котлетою зі штучного м’яса на рослинній основі залучила $300 млн в останньому раунді фінансування напередодні можливого первинного публічного розміщення акцій (IPO), таким чином збільшивши загальну суму інвестицій до $750 млн.

У свою чергу виробник штучного м’яса Beyond Meat в ході IPO планує залучити до $183,8 млн, розраховуючи на популярність веганства. Компанія має намір розмістити 8,75 млн акцій за ціною від $19 до $21 за цінний папір. За ціни $21 за акцію ринкова вартість всієї компанії може скласти $1,21 млрд.

А ще цього року Білл Гейтс включив штучне м’ясо до свого списку 10 проривних технологій майбутнього. І все у корисних цілях, адже на думку мільярдера штучне м’ясо прогодує людство, уникаючи зростання індустрії розведення худоби, яке призводить до вирубки лісів, забруднення води та парникового ефекту.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram