Новини
25 Жовтня 2019
771

Переглянули фінансування: У ЄБРР затвердили новий план інвестицій в українські проекти

За дев’ять місяців 2019 року банк інвестував в Україну понад 1 мільярд

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) разом із представниками України обговорили підготовку та реалізацію проектів, а також план заходів на наступне півріччя, про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства фінансів.

Обсяг портфелю ЄБРР в Україні на сьогодні (загальна сума відкритих проектів) складає €3,86 млрд, а операційні активи (фактично вибрані кошти за відкритими проектами) становлять €2,08 млрд.

Наразі в державному секторі впроваджується 6 проектів, що фінансуються ЄБРР, на суму €1,41 млрд, а саме: реабілітація гідроелектростанцій; модернізація магістрального газопроводу “Уренгой-Помари-Ужгород”; завершення будівництва метрополітену у Дніпропетровську; комплексна (зведена) програма підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій; будівництво повітряної лінії 750 кВ Запорізька АЕС – Каховка та покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до Києва.

За дев’ять місяців поточного року ЄБРР вже інвестував в Україну понад €1 млрд, що є рекордним показником за останні роки співробітництва.

“Сторони очікують, що за результатами року Україна посяде перше місце за обсягами річних інвестицій банку у 2019 році”, – зазначили у міністерстві.

У свою чергу Юрій Гелетій, заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції додав, що до кінця року планується збільшення вибірки коштів. “Зокрема завдяки проектам, що реалізуються Укравтодором, Енергоатомом, а також Укренерго”, – наголосив він.

ЄБРР працює в Україні з 1992 року. За цей час банк вклав в українську економіку близько €14,6 млрд, профінансувавши 450 проектів – 75% цих інвестицій припадає на приватний сектор.

Нагадаємо, на початку жовтня у ЄБРР повідомили, що “Укрзалізниці” буде надано кредит в розмірі $100 млн для фінансування тендерної закупівлі матеріалів для модернізації шляхів Транс’європейської транспортної мережі.

А ще три українських банки – Банк Аваль, ПроКредит Банк і ОТП Банк підписали кредитну угоду на суму майже €70 млн у гривневому еквіваленті з ЄБРР та Євросоюзом у рамках програми фінансування місцевих малих підприємств.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram