Новини
11 Серпня 2020
968

Передумали: Іран відмовився виплатити компенсацію МАУ за збитий Boeing

За словами глави Центральної страхової організації Ірану, компенсацію повинні виплатити європейські компанії

Фото: Mazyar Asadi / ZUMAPRESS.com

Іран не буде виплачувати Міжнародним українським авіалініям компенсацію за Boeing, який був збитий іранськими військовими в січні цього року, оскільки літак був застрахований європейськими компаніями, повідомляє Reuters з посиланням на заяву глави Центральної страхової організації Ірану Голамреза Сулеймані.

“Український літак був застрахований в Україні європейськими, а не іранськими страховими компаніями. Отже, компенсацію повинні виплатити європейські компанії”, — зазначив Сулеймані.

Зазначається, що мова йшла саме про компенсацію за збитий літак, а не потенційну компенсацію жертвам авіакатастрофи.

Раніше офіційний представник іранського МЗС заявляв, що Тегеран згоден виплатити Україні компенсацію за збитий у січні лайнер авіакомпанії МАУ, згадує Укрінформ.

“Іран погодився виплатити компенсацію за літак, але реалізація цього питання потребує часу і має різні аспекти з технічної та юридичної точок зору”, — розповів дипломат.

Нагадаємо, літак Boeing 737-800 авіакомпанії МАУ, який прямував з Тегерана до Києва, розбився вранці 8 січня невдовзі після вильоту з іранської столиці. Жертвами катастрофи стали усі 176 осіб, які перебували на борту. Тегеран офіційно визнав, що Boeing був збитий іранськими військовими.

18 липня Іран відправив до Парижа “чорні скриньки” зі збитого літака МАУ. Згодом заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін повідомив, що бортові самописці успішно прочитані та розшифровані, стенограма підтвердила факт незаконного втручання.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram