Новини
8 Січня 2020
1 196

Передумали: Arricano скасувала продаж торгових центрів Dragon Capital

Компанія вирішила підвищити вартість і ефективність ТРК “Сонячна галерея” і City Mall

Керуюча компанія і девелопер ряду торгово-розважальних центрів в Україні Arricano Real Estate Plc (Кіпр) скасувала продаж ТРЦ “Сонячна галерея” в Кривому Розі та City Mall в Запоріжжі й тимчасово зупинила попередні угоди щодо продажу з Dragon Capital Investments Limited (Кіпр). Про це пише Інтерфакс-Україна з посиланням на повідомлення компанії на Лондонській фондовій біржі (LSE).

“Керуюча команда Arricano розробила оновлені стратегії для торгових центрів “Сонячна галерея” і City Mall, які, на її думку, підвищать їх вартість і ефективність. В результаті переговори з DCI про продаж більше не ведуться”, — йдеться в повідомленні.

Як зазначають в Arricano, реалізація удосконалених стратегій після розірвання домовленостей з Dragon Capital Investments Limited дозволить підвищити вартість об’єктів, що відповідає інтересам акціонерів Arricano.

У серпні 2019 р. Arricano Real Estate Plc, пише агенція, оголосила про намір продати власні ТРК “Сонячна галерея” (Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.) і City Mall (Запоріжжя). Компанія також уклала попередні угоди з Dragon Capital Investments Limited й іншими сторонами у зв’язку з продажем.

За даними девелопера, управляючою компанією ТРК “Сонячна галерея” є дочірнім підприємством Arricano ПрАТ “Укрпангруп”, а ТРК City Mall управляє ТОВ “Призма Альфа” — дочірня компанія кіпрської Sunloop Co Limited Хіллара Тедера.

У вересні 2019 р. Антимонопольний комітет України дав дозвіл на покупку Dragon Capital Investments Limited акцій зазначених компаній, що забезпечують перевищення 50% голосів у вищих органах управління.

ТРК City Mall відкритий в Запоріжжі у 2011 р. Згідно з інформацією на сайті ТРК, загальна площа становить 23,4 тис. кв. м, орендна — 24,5 тис. кв. м. Інфраструктура включає паркінг на 800 машиномісць.

ТРК “Сонячна галерея” відкрито в Кривому Розі у 2008 р. Загальна площа ТРК становить 44 тис. кв. м, орендна — 35,6 тис. кв. м. Паркінг розрахований на 398 місць.

Arricano Real Estate Plc спеціалізується на будівництві торгово-розважальних центрів, є одним з провідних девелоперів на ринку нерухомості України. Володіє та управляє п’ятьма торговими центрами в Україні загальною площею 147,3 тис. кв. м: “РайON” і “Проспект” в Києві, “Сонячна галерея” в Кривому Розі, City Mall в Запоріжжі. Їй також належить 49,9% в ТРЦ Sky Mall (Київ).

За інформацією агенції, чистий прибуток Arricano Real Estate Plc за 2018 р. склав $38,1 млн, що на 47,6% вище показника 2017 р.

Станом на 8 січня 2019 р. Retail Real Estate O.U. разом з Dragon-Ukrainian Properties and Development Plc, Deltamax Group O.U., Юрієм Полдо і Рауно Тедеру є акціонерами Arricano Real Estate Plc. Кінцевим і мажоритарним бенефіціаром Arricano є Хіллар Тедер, який опосередковано володіє 55,04% голосуючих акцій. Його старшому синові Рауно Тедеру належить 15,82% акцій.

Як писали раніше Investory News, придбанням київського ТРЦ Ocean Plaza зацікавився британський Duet Private Equity Ltd. Але сторони не можуть домовитися про ціну: через зниження ризиків роботи на Україні власник міг підняти заявлену вартість активу до $300 млн

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram