Новини
11 Листопада 2021
517

Пенсійний фонд України перейде на міжнародні стандарти звітності

Усі суб’єкти системи розкриватимуть фінансову інформацію за єдиними правилами

Кабінет міністрів України затвердив план заходів щодо запровадження міжнародних стандартів фінансової звітності у Пенсійному фонді України на період до 2025 року. Про це йдеться у повідомленні на офіційному урядовому порталі.

Зазначається, що до трансформації системи звітності Пенсійного фонду будуть залучені провідні вітчизняні та міжнародні фахівці у сфері публічних фінансів, фінансової звітності та аудиту, реформування системи пенсійного забезпечення.

До переходу на міжнародні стандарти буде здійснена інвентаризація та класифікація активів і зобов’язань Пенсійного фонду, всі активи будуть переоцінені, буде удосконалена система внутрішнього контролю.

Також буде проведено незалежний аудит фінансової звітності Пенсійного фонду та оприлюднено аудиторський звіт.

Як зазначила міністр соціальної політики України Марина Лазебна, це революційний крок у напрямку прозорості публічних фінансів соціальної сфери. Держава зможе підвищити ефективність управлінських рішень щодо фінансових ресурсів солідарної пенсійної системи.

“Суспільство бачитиме реальний стан системи, який буде підтверджений незалежними аудиторами. Ми намагалися у цьому плані максимально пришвидшити трансформацію фінансового управління та звітності Пенсійного фонду, щоб забезпечити якнайшвидше звітування за міжнародними стандартами”, — зазначила вона.

І додала, що після запровадження загальнообов’язкової системи пенсійних накопичень всі суб’єкти пенсійної системи розкриватимуть фінансову інформацію за єдиними правилами, “адже недержавні пенсійні фонди вже сьогодні звітують за міжнародними стандартами фінансової звітності”.

Нагадаємо, в Україні з 2023 року почнуть запроваджувати соціальні пакети з накопичувальними пенсіями.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram