Новини
16 Липня 2021
629

PayPal у п’ять разів збільшив щотижневий ліміт на покупку криптовалюти

Тим часом Китай втрачає свої потужності із видобутку біткоїна

Платіжна система PayPal у п’ять разів збільшила щотижневий ліміт для покупки криптовалюти — з $20 тис. до $100 тис. і відмовилася від річного ліміту на придбання цифрових активів обсягом $50 тис., повідомляє CNBC.

За словами віцепрезидента PayPal з блокчейну, крипто й цифрових валют Хосе Фернандес да Понте, ці зміни дозволять клієнтам мати більше вибору та гнучкості у придбанні криптовалюти на платформі.

PayPal вперше дозволила користувачам купувати криптовалюту у жовтні 2020 року. Пізніше система додала до свого мобільного платіжного додатка Venmo можливість купувати біткоїни, ефір, лайткоїни та bitcoin cash. Додаток дозволяв користувачам ділитися крипто покупками з друзями через соціальну стрічку Venmo.

“Тоді це було одним зі значних кроків платіжної компанії із залучення цифрових активів до їх основних покупців. Вона надала їм можливість брати участь у ралі біткоїна на початку 2021 року. У березні сервіс додав опцію оплати товарів і послуг криптовалютою для клієнтів зі США”, — йдеться у повідомленні.

Тим часом частка Китаю у світовому майнінгу біткоїна скоротилася майже на 30%, а от Казахстан піднявся на третє місце у світі за потужністю “видобутку” криптовалюти. Такі зміни у світовій криптоіндустрії продемонструвало дослідження Центру альтернативних фінансів Кембридзького університету, повідомляє CNBC.

За даними дослідження, на Китай у квітні 2021 року припало менше половини потужностей (46%), що використовується для майнінгу біткоїна. “У вересні 2019 року частка країни у світовому майнінгу становила 75,5%, тобто вона скоротилася на 29,5%”, — йдеться у повідомленні.

За той же період Казахстан збільшив свою частку майже вшестеро — з 1,4% до 8,2%. Казахстан став третім за величиною гравцем у майнингу криптовалюти. США тим часом наростили частку з 4,1% до 16,8% і посіли друге місце у світі.

Китай ввів жорсткі заходи проти майнингу криптовалюти у червні 2021 року. Дані дослідження показують, що майнери почали перебиратися з Китаю до сусіднього Казахстану задовго до початку гонінь на криптоіндустрію.

За даними Bloomberg, Казахстан має більш ніж 22 гігават електричної потужності, велика частина якої надходить від вугільних і газових станцій. Влада кількох відомих китайських провінцій, враховуючи Сичуань, Сіньцзян і Внутрішню Монголію, останніми місяцями фактично заборонили криптодобування. Велика частина майнингу в Китаї залежить від енергетики на вугіллі, найбільш небезпечної з екологічного погляду.

Раніше Investory News писали, що оператор найбільшої майнинг-ферми у Техасі планує IPO на $500 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram