Новини
10 Березня 2021
677

PayPal купує ізраїльський стартап Curv

Компанія займається надійним зберіганням криптоактивів

Платіжний сервіс PayPal оголосив про покупку ізраїльського криптовалютного стартапу Curv. В офіційному пресрелізі не повідомляється вартість покупки, проте кажуть, що угода повинна бути завершена у першій половині 2021 року. За даними ізраїльської газети Calcalist, PayPal заплатила за Curv від $200 млн до $300 млн, хоча одне із джерел повідомляло й про $500 млн.

Curv використовує протокол конфіденційного обчислення для обробки приватних ключів, пише TechCrunch. Коли користувач створює гаманець, на його пристрої та на серверах Curv генеруються криптографічні секрети — сукупність даних, необхідних для розшифровки повідомлення. При кожній транзакції використовуються кілька секретів для генерації відкритого та приватного ключів.

Секрети змінюються регулярно, і одного його недостатньо, щоб отримати доступ до криптогаманця. Якщо вкрадуть незахищений ноутбук, той, хто це зробив, не зможе отримати доступ до цифрових активів тільки за допомогою інформації, що зберігається на пристрої.

Curv пропонує свої послуги біржам, брокерам та позабіржовому ринку. Клієнтами сервісу можуть стати фонди, які планують купити велику кількість криптовалюти, або фінансові установи, які шукають рішення для зберігання цифрових активів і диверсифікацію портфеля.

У жовтні 2020 року PayPal задумалася щодо покупки криптовалютних компаній. За даними Bloomberg, платіжна система вела перемовини із сервісом для безпечного зберігання біткоїна BitGo.

Як відомо, з жовтня клієнти PayPal з США можуть купувати, продавати й зберігати криптовалюту — для цього платіжний сервіс співпрацює з Paxos Trust Company. У жителів низки інших країн ця можливість з’явиться у першій половині 2021 року.

Нагадаємо, американська компанія Mastercard дозволить здійснювати операції за допомогою криптовалют. Конкретний перелік цифрової валюти поки не розголошується.

Раніше Investory News писали, що біткоїн-еліта витрачає мільйони доларів на покупку цифрового мистецтва. Видання дізналося, як влаштований ринок NFT-токенів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram