Соцмережі
23 Вересня 2019
575

Павло Шеремета: Дозвольте, будь ласка, літати!

Ідея про те, як досягти 7% зростання ВВП

Є така маленька і простенька (в будь-якій іншій країні) ідея, як допомогти досягти 7% зростання ВВП. Дозвольте громадянам швидко пересуватись країною і бути продуктивними! Я знаю, що стан більшості автодоріг цього не дозволяє. Залізниць теж. Тож ДОЗВОЛЬТЕ, будь ласка, літати!

Наприклад, цього тижня виникла виробнича необхідність добратись з Одеси до Дніпра. Варіант з авто не розглядав узагалі з відомих причин. Один з рекомендованих авіа-варіантів пролягав через Стамбул і Тель-Авів, вимагав 12 годин і коштував біля 1000 доларів. Тож нічого не залишалось як купити тиждень тому ОСТАННІЙ купейний квиток на нічний потяг Одеса-Дніпро. Тепер рахуємо: залізничний квиток коштував 335грн. Я провів у потязі 11 годин. Я був готовий купити АВІАквиток за 1000-1500 грн, долетіти за годину і заплатити ще 1000-1500 грн за нормальну ніч у готелі. Але через державну підтримку монополії приватного авіаперевізника, ми не маємо такої можливості (дякую державі за туроботу про мої сімейні заощадження!:), що призводить до, м’яко кажучи, неоптимального розподілу ресурсів (мовою економістів:)

Я вже писав, що між Ріо і Сан-Пауло (бразильські аналоги Одеси і Дніпра) є 92 рейси п’яти авіакомпаній в день. З поправкою на розмір міст, між Одесою і Дніпром мало б бути 9 авіарейсів день. Ситуація з залізничними квитками сигналізує великий попит у цьому напрямі.

Українська державо, дай, будь ласка, можливість бути продуктивним і допомогти Тобі досягти омріяних 7% зростання в рік! Дозволь, будь ласка, літати. Як наприклад, у Малайзії, де гаслом приватної low-cost авіакомпанії AirAsia (яка конкурує з державною Malaysian Airlines) є “Now Everyone Can Fly” – “Тепер Кожен Може Літати!” Будь ласка, дозволь конкуренцію на ринку внутрішіх авіаперевезень! Дякую.

Є така маленька і простенька (в будь-якій іншій країні) ідея, як допомогти досягти 7% зростання ВВП. Дозвольте…

Опубліковано Pavlo Sheremeta Субота, 21 вересня 2019 р.

 

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram