Бiзнес
4 Лютого 2021
2 487

Parker — символ стилю та успіху

Вдала рекламна кампанія та неймовірно довгий гарантійний термін принесли фірмі популярність 

Сьогодні кожна ділова людина знайома з ручкою Parker, і напевно, кожна друга нею користується. Найвідоміший та найбільш впізнаваний бренд був створений американським винахідником Джорджем Паркером. Завдяки своєму головному кредо — “Зроби щось краще за інших, і ти зможеш це продати”, Джордж став володарем мільйонного статку.

Наприклад, автомобіль сучасний і автомобіль, який випускався 100 років тому неможливо порівняти, адже автомобільна промисловість дуже сильно змінилася. А ось ручки Parker залишилися такими ж, якими були сто років тому. І в цьому особлива чарівність цього бренду.

У 20-ті роки XX ст. Джордж Паркер створив справжній хіт — з’явилася ручка Parker Duofold. Перша ручка Parker коштувала $7, і мала великий міцний яскраво-помаранчевий корпус.

Бренд Parker став одним із символів тих часів, а продукція мала великий попит. Компанія була настільки впевнена в якості товару, що почала давати на нього гарантію терміном у 25 років.

На фото: Джордж Паркер (праворуч)

Через п’ять років Джордж Паркер запустив сильну рекламну кампанію, яка по-справжньому приголомшила ринок. У рекламному відеоролику показувалося, що ручки Parker, навіть скинуті з літака, залишалися цілими.

Ефективна рекламна кампанія та неймовірно довгий гарантійний термін принесли Джорджу Паркеру та його фірмі високий дохід — вже в 30-х роках щороку Parker мав $5 млн.

До речі, в довгому гарантійному терміні все ж був свій секрет: гарантія поширювалася тільки на корпус ручки, а перо та чорнило потрібно було, звичайно ж, міняти.

На фото вище: колекція рідкісних ручок Parker Lucky Curve приблизно 1900 року випуску:

• ручка Silver Dollar з твердої чорної гуми та футляр дол неї.

• з позначкою #6 — ручки, рекомендованы жінкам;

• #9 — виключно для джентльменів;

Сучасні ручки

Джордж Паркер пішов з бізнесу, коли помер один із його синів — Рассел. Таке сильне емоційне потрясіння спровокувало втрату інтересу чимось займатися.

Всі справи компанії були передані молодшому синові Кеннету, який і після смерті батька продовжував вести справу його життя. Саме завдяки Кеннету Паркеру, компанія стала однією з провідних брендів у світі.

На фото: генерал Дуайт Ейзенхауер тримає дві ручки, якими підписували капітуляцію Німеччини, що поклала кінець Другій світовій війні в Європі у травні 1945 року. Одна із цих ручок — Parker 51

Цікаво, що саме ручки Parker використовувалися для підписання капітуляції Японії та Німеччини у Другій світовій війні, а також мирні договори між різними країнами світу.

Parker став офіційним постачальником чорнила і ручок в уряд Британії, і договір про це також уклав Паркер-молодший.

Цілих сто років компанія була суто сімейним бізнесом, володіли яким виключно члени сім’ї Джорджа Паркера.

За роки свого існування, компанія відкрила філії в таких країнах, як Мексика, Австралія, Бразилія, Аргентина, Німеччина, Колумбія, Перу та багато інших.

Раритетні Parker

На початку 90-х компанією The Parker Pen Company стала володіти The Gillette Company. Дітище Джорджа Паркера було продано за $450 млн.

Однак, The Gillette Company з якихось причин не змогла довго забезпечувати стабільні продажі ручок Parker, і через сім років компанія знову була перепродана, цього разу фірмі Newell Rubbermaid. Вона і спробувала повернути ручкам той статус, якого домігся Джордж Паркер.

Поет і письменник Ділан Томас прославився тим, що дуже любив свою авторучку Parker 51 Fountain Pen і постійно фотографувався з нею в одній руці та з сигаретою в іншій
Шерлок Холмс виріс з вістря пір’яної ручки Parker Duofold, яка була улюбленою для Артура Конан Дойля протягом сорока років, коли він писав детективні історії

Бонус для посмішки. Невгамовне прагнення зробити свою продукцію ідеальною і при цьому максимально “олюдненою” надихнуло маркетологів показати, що “ніщо людське їй не чуже”.

Так, в 70-ті роки минулого століття була запущена жартівлива ТВ-реклама, яка отримала резонанс серед умів зі сфери науки: математики, фізики, хіміки. У рекламі зображувалася рука, яка пише за допомогою фірмової ручки “математичну” формулу на листку паперу. Вчені посилали запити з проханнями роз’яснити суть формули, яку вони побачили.

Вона ж виявилася всього лише жартівливим рецептом приготування Мартіні, яка хитромудро пояснювала, що потрібно взяти 3,5 частини джина, змішати з половиною частини вермуту, додати 4 кубики льоду і потім збовтати трьома круговими рухами.

Ці хлопці знали, як завоювати увагу не тільки інноваціями в друкарському приладді, але й тонким почуттям гумору.

Джерела: відкриті дані

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram