Новини
12 Травня 2023
313

ПАР могла постачати росії боєприпаси та зброю для війни в Україні

Відповідну заяву зробив посол США Рубен Брігеті

Посол США в Південно-Африканській республіці Рубен Брігеті заявив, що країна, ймовірно, передала росії зброю та боєприпаси для війни в Україні, повідомляє “Європейська правда”.

“Серед речей, які ми відзначили, було причалювання вантажного судна до військово-морської бази Саймонстаун з 6 до 8 грудня 2022 року, яке, як ми впевнені, завантажило зброю та боєприпаси на це судно, коли воно поверталося до росії”, — зазначив він.

Брігеті сказав, що США дуже серйозно ставляться до цього питання.

“Озброєння росіян надзвичайно серйозне, і ми не вважаємо цю проблему вирішеною, і ми хотіли б, щоб ПАР почала практикувати свою політику неприєднання”, — наголосив дипломат.

Своєю чергою прес-секретар президента ПАР Вінсент Магвенья заявив, що влада “із заклопотаністю взяла до відома” висловлювання посла. Звинувачення Брігеті, за словами спікера, “підривають дух співпраці і партнерства” між країнами.

Магненья також повідомив, що існує домовленість з США про те, що незалежна комісія проведе розслідування інциденту з російським судном.

“Загальновідомо, що російське судно, відоме як Lady R, пришвартувалося в ПАР. З тих пір були різні твердження про мету подорожі. Хоча досі не було представлено жодних доказів на підтримку цих тверджень, уряд зобов’язався провести незалежне розслідування, яке очолить суддя у відставці. На нещодавній зустрічі між південноафриканською делегацією та американськими чиновниками обговорювали Lady R, і було досягнуто домовленості про те, що розслідування буде йти своїм шляхом, і що американські спецслужби нададуть будь-які докази, які вони мають. Тому викликає розчарування той факт, що посол США зайняв контрпродуктивну публічну позицію, яка підриває досягнуте розуміння з цього питання і дуже позитивні і конструктивні відносини між двома делегаціями”, — зазначив Магвенья в офіційній заяві.

Раніше Investory News писали, що рф покарають за крадіжку музейних експонатів з України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram