Новини
1 Квітня 2020
1 167

Пандемія спричинила рекордне падіння цін на б/у авто на аукціонах США та Кореї

У  деяких випадках різниця зі звичайною ринковою вартістю становить до 50%

На світовому вторинному ринку авто, у зв’язку з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19 і пов’язаними з нею наслідками, спостерігається значний обвал цін. У середньому цифри знизилися на 20-30%, але в деяких випадках різниця зі звичайною ринковою вартістю становить до 50%, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Auction Auto.

“Помітне зниження цін на ринку старих машин стало спостерігатися на початку березня. У цей час новий вірус з Китаю став активно поширюватися в Європі та США, у зв’язку з чим країни одна за одною стали вводити обмежувальні заходи”, – пише видання.

У результаті купівельна активність практично у всіх сферах стала падати, а люди менше цікавитися купівлею авто й інших товарів під тиском невизначеності та частково навіть паніки. “Це змусило продавців на великих аукціонах Copart, Manheim і Iaai знижувати ціни. До кінця березня падіння цін стало рекордним для вторинного авторинку за останній час”, – зазначили у компанії.

У Auction Auto зізнаються, що за весь час своєї роботи (з 2003 року) ніколи не стикалися з подібною ситуацією. “Коронавірус став для авторинку потужним форс-мажором, який створив наразі таку ситуацію, коли популярні моделі топових брендів в гарному стані продаються в 1,5-2 рази дешевше. Цілком очевидно, що наразі – найкращий час для купівлі авто з США або Кореї”, – розповідають експерти Auction Auto.

Зазначається, що технічна сторона процедури пригону б/у авто з-за кордону у зв’язку з пандемією ніяк не змінилася. “Машини можна замовляти онлайн, автоперевезення по морю та суші здійснюються у звичайному режимі. У цьому сенсі нічого не зміниться, навіть з погіршенням ситуації у світі, адже заходи карантину стосуються людей, а не автомобілів”, – зазначають в компанії.

Очікується, що з закінченням карантину ціни на вторинному ринку авто знову піднімуться, і можливо, навіть вище свого колишнього рівня.

Тим часом через різке розповсюдження коронавірусу по всьому світу автовиробники масово зачиняють заводи в Європі. Так, 16-19 березня тимчасово зупиняє виробництво французька PSA – до 27 березня не працюватимуть заводи, що випускають автомобілів Peugeot, Citroen і DS у Франції, Іспанії, Португалії та Словаччині, заводи Opel у Німеччині, Польщі та заводи Vauxhall у Великобританії.

Загалом один із найбільших у світі постачальників автомобільних запчастин — компанія Continental — прогнозує, що глобальне виробництво пасажирських авто продовжить знижуватися третій рік поспіль.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram